Кућа Добрих Вести

Login

Београдски фестивал цвећа у парку Мањеж

Оцените овај чланак
(3 гласова)

BeogradddddБЕОГРАД - Београдски фестивал цвећа одржаће се 20. и 21. септембра а организатори ће се потрудити да ове године омогуће бољу и квалитетнију промоцију, већу посећеност, као и да направе пријатну и дружељубиву атмосферу како за излагаче тако и за посетиоце.


Разноврстан садржај фестивала намењен је свим генерацијама, са акцентом на промоцији дизајна екстеријера, примењену пејзажну архитектуру, квалитет и разноврсност биљног материјала, екологију и рециклажу, а приказаће и иновације код нас и у свету, покренути нове иницајтиве, најавили су организатори. 

 

У оквиру фестивала од 22-25. септембра биће организована и серија стручних предавања, презентација и радионица за професионалце и студенте из области пејзажне архитектуре, урбанизма, архитектуре, просторног планирања, примењене екологије...


Гости фестивала ће бити стручњаци и партнери БФЦ из Шведске „Ekologigruppen“ i „Tengbom“, са којима се већ годину дана ради на пројекту "Град и дете" - зеленим урбанизмом и местом детета у јавном градском простору заговарајући на тај начин право детета на здраву животну средину и контакт са природом.

 

Простор по мери детета - еко паркови, школске баште и баштенске заједнице 


Кроз серију радионица биће размотрен развој дидактичких зелених простора, еколошка едукација и структуирање слободног времена код деце школског узраста; као и могућности за развој простора „по мери детета“ – еко паркови, школске баште...


Иницијатива за градске баштенске заједнице ће током фестивала представити шта је постигнуто током годину дана заговарања концепта урбаних башти у Београду; који су успешни модели оснивања и управљања градским баштенским заједницама и њихова улога у креирању здравих и одрживих градова. Социјалне, економске, еколошке, едукативне и здравствене користи биће представљене кроз пример добре праксе – „Башталиште“ у Сланцима.


Београдски фестивал цвећа наставља мисију иницирања обнове, заштите и вредновања зелене инфраструктуре Београда као важног дела наше свакодневнице, а служи и као мултимедијална платформа за изложбе, презентације, предавања, дискусије, рекреацију, забаву и подршку најбољим иницијативама.

 

                         cveceeeee 

 

Кафа са Луном Лу – Каква ти је башта такав ти је живот


Овај догађај, како је најављено на званичном сајту манифестације, трајаће данас од три до пет часова. Отворени студио нуди одговоре на разне теме које живот чине лепим.

 

Гошће су Ана Родић, сценаристкиња, Жана Королија, колумнисткиња и Драгана Ферлинц, власница кетеринг службе која гости највеће светске звезде и која ће нам открити како се суперстаровима украшава трпеза, да ли је Џеј Ло заиста тражила само бело цвеће и о трендовима у употреби цвећа у јестиве сврхе.

 

И још - разговори са урбаним дрвосечом, баштованима, цвећарима, пејзажним дизајнерима.

Која вам је омиљена башта за кафенисање са пријатељима? Најромантичнија кафа у животу вам се десила под 1. Крошњом 2. Палмом 3. Поред грма магнолија. 

 

Где пијете кафу? Колико вам је важан тај ритуал, та мала медитација где се афирмишу лепе мисли којим се храни биће? Има ли лепше ствари него ујутру пити кафу и посматрати своју омиљену зачинску биљку како напредује?

 

Од тема још издвајамо Савети за побољшање башти овог септембра – шта је важно урадити пред зиму? Како охрабрити модерне младе људе да оплемене простор, које собне биљке пружају ваздух и лепоту а да се уклапају у распоред модерног запосленог човека и жене? Да ли су кактуси изашли из моде? Живимо у доба киша - како то утиче на наше баште? Како против пужева који су изјели босиљак овог лета? Значење цвећа у сврхе удварања? О органској храни – најновије вести и новитети..
Укратко - инспирација да станете ,,да помиришу цвет и буду у сад – тренутку садашњем".


Преглед предходних манифестација можете погледати у фото и видео галерији на званичном сајту ове манифестације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 20 септембар 2014 15:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија