Кућа Добрих Вести

Login

СКГО наградио осам новинара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nagradeБЕОГРАД - На конкурс СКГО, који је трајао од 1. марта до 31. августа, стигле су 72 пријаве, а у конкуренцију за награде у четири категорије уврштено је 69 медијских прилога који су испунили утврђене критеријуме.

 

Те четири категорије биле су: европске интеграције, заштита животне средине, родна равноправност и унапређење пословног окружења на локалном нивоу.

 

Укупно је награђено осам новинара и новинарки националних, регионалних и локалних медија, а оцену о најбољим медијским прилозима донео је независни жири који чине искусни уредници и новинари водећих редакција: Веселин Симоновић - главни и одговорни уредник дневног листа Блиц, Зоран Пановић - главни и одговорни дневног листа Данас, Зоран Секулић – директор новинске агенције ФоНет, Иван Цвејић - главни и одговорни уредник новинске агенције Бета, Нада Гогић – РТС, Сузана Трнинић - Б92 и Зоран Баранац - Прва ТВ.

 

Одлуком стручног жирија за најбоље проглашени су:

 

КАТЕГОРИЈА ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ:

 

- Репортажа о реци Јошаници, аутор Немања Станковић, Прва ТВ
- Нелегална сеча шума на југу Србије, аутор Братислав Илић, ТВ Б92

 

КАТЕГОРИЈА РОДНА РАВНОПРАВНОСТ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ:

 

- У приватнике их најчешће мука натера, ауторка Марија Обреновић, Недељне новине Крагујевачке 

- Брачни пар плетиље, аутор Предраг Стојковић, РТС

 

КАТЕГОРИЈА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ:

 

- Немачки језик у ОШ Краљ Петар И, ауторка Биљана Кузмановић, ТВ Лав Ужице
- Канцеларија за смањење сиромаштва, ауторка Невена Вртулек, Радио Нови Сад

 

КАТЕГОРИЈА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ:

 

- Европски службеници у локалним самоуправама, ауторка Јелена Лешевић, Краљевачка телевизија КАТВ
- Управљање ИПА фондовима тест за државну управу, ауторка Тамара Танкосић, РТС

 

Медијски конкурс „Другачије од других“ реализован је у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу европских интеграција” који спроводи Стална конференција градова и општина, а финансира Краљевина Шведска. Расписивањем овог конкурса СКГО је желела да истакне важност и улогу локалних власти у области европских интеграција, заштите животне средине, родне равноправности и унапређења пословног окружења на локалном нивоу, а у циљу побољшања квалитета услуга које пружају грађанима.

 

Извор: Кућа добрих вести/Медија центар


Последњи пут измењено среда, 22 октобар 2014 23:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија