Кућа Добрих Вести

Login

Новосадске дечије Зимзарије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naslovnaaaaaaНОВИ САД - Новосадске дечије Зимзарије, четврте по реду, свечано су отворене данас у Позоришту младих у Новом Саду.

 

Више од 4.500 новосадских малишана ће учествовати у програмима који ће трајати од 24. децембра 2014. до 14. јануара 2015. године у оквиру овог догађаја, најавио је Дечији културни центар Новог Сада.

 

Дечији културни центар Деци на дар окупио је ове године 26 институција и организација како би новосадској деци узраста од 4 до 14 година понудили 116 креативно-едуктативних и спортско-рекреативних садржаја.

 

Током зимског распуста деца ће имати прилике да се упознају са делима великих уметника: Микеланђела, Леонарда, Пикаса. Сазнаће многе појединости о животу и раду супер јунака науке Михајлу Пупину, научиће како се прави анимирани филм и из ког језика долазе речи руксак, шницла, кекс и кифла. Шта могу да читају за време распуста, шта је град, а шта трг, да ли слике имају укус и мирис и како улица може да има десет лица само су нека од питања на која ће деца добити одговоре. Како је у здравом телу и здрав дух, учесници манифестације биће у прилици да се опробају у Адреналин парку, да тренирају шах, јогу, ритмичку гимнастику, кошарку, фудбал и капуеру, али и да се уче оптимизму кроз смех јогу. Своју креативност мали суграђани моћи ће да искажу: кроз ткање, учећи технике декупажа, правећи накит од перлица и дугмића, пројектујући и градећи град у којем би желели да живе, правећи роботе, стварајући скулптуре, лепећи луди колаж, креирајући омоте за чоколаду, осликавајући Кимидол лутке, моделујући у пластелину.

 

 

Радионице свуда у граду

 

Радионице ће се одржавати у Музеју Војводине, Музеју града Новог Сада, Галерији Матице српске, Спомен-збирци Павла Бељанског, ОШ „Петефи Шандор, Дечијем културном центру, Градској библиотеци у Новом Саду и Будисави, Вртићу „Земљи чуда“, Дечијем едукативном клубу „Школарко“, ЗОЦ-у „Аџија“, Центру за стране језике „Jolly Bear”, на СПЕНС-у, у Адреналин парку „Земља чуда“ и у позоришту „Театрило“, Забавном парку „Старли“, „НС Клубићу“, код Пријатеља деце Новог Сада, Културном склоништу, Вртићу „Добра вила“, Школи енглеског језика „Brighties“ Новосадској женској кошаркашкој академији, Капуера академији Нови Сад, Школи фудбала „Синиша Михајловић“ и у ОШ „Ђорђе Натошевић“.

 

Потребно је пријавити учешће готово за све програме јер је број деце-учесника радионица ограничен. Скоро све радионице су бесплатне, док партиципација за поједине (13 радионица) 150 динара.

 

Књижица са програмом Новосадских дечијих Зимзарија  је штампана у 12.000 примерка и подељена је 16. и 17. децембра 2014. године деци од I до IV разреда основних школа.

 

Новосадске дечије Зимзарије је суфинансирала Управа за културу града Новог Сада.

 

Циљ ове манифестације је да оспособи децу предшколског и раношколског узраста за креативно осмишљавање слободног времена са акцентом на дружење кроз креативни рад и игру. Идеја да ангажујемо децу у доколици, те подстакнемо развој креативности, самосталности, осећаја за лепо и пробудимо жељу за истраживањем и новим сазнањима се показала одличном током Новосадског дечијег лета 2011, 2012, 2013. и 2014. године, Новосадских ускршњих чаролија 2013. године, као и на Новосадским дечијим Зимзаријама 2011, 2012. и 2013. године на велику радост малишана, родитеља и организатора ових манифестација Дечијег културног центра Деци на дар.

 

Све информације о Зимзаријама могу се наћи ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 23 децембар 2014 22:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија