Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевић поново јуниорски шампион Балкана, Галовић други кадет а Богдановић трећи

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevic-uvodnaМилош Борисављевић, суперталентовани јуниорски репрезентативац краљевачког Металца одбранио је титулу шампиона Балкана у друмској вожњи на првенству одржаном у Београду!

Стазу од 93 км од Метроа на Видиковцу до Рипња, преко захтевног Глумчевог брда прешао је са 2:24,45 часова и соло стигао на циљ са 2,38 минута предности у односу на другопласираног Нике Илтијана из Албаније.

Трећи је трку завршио Ферит Кан Самли из Турске са 3,44 минута слабијим временом, док је леп успех постигао освајањем четвртог места Стефан Стефановић, репрезенатативац чачанског Борца са 7,01 минут застатка.

Девети је био Марко Полумирац јуниорски ас Металца, а 17. Александар Митић омладински репрезентативац Партизана.

Млади Андреј Галовић кадетски репрезентативац Партизана освојио је сребрну медаљу док се бронзом окитио кадетски ас нишког Железничара МБН Милан
Богдановић.Турчин Онур Балкан победио је у кадетској трци на стази од 63,5 км побегавши групи од 27 бициклиста на 33. километру. Завршио је трку у времену 1:38,43 часова.

Богдановић на другом месту је имао 52 секунде слабије време док је Богдановић на трећој позцији стигао са 3,10 минута заостатка. На четврто место пласирао се Душан Рајовић, док је 17. стигао Стефан Јовановић обојица репрезентативци Металца.

Председник организатора БС Београда Небојша Попов захвалио се Секретаријату за спорт и омладину Београда и општинама Стари Град и Врачар, генералном спонзору Итера (Русија) као и спонзорима: Вила Јелена, Холидеј Ин, Салкано, Нелт, Фрувита, Метро, Авиа, Ласта, Леонардо, Кика, Марушка, Аксиом, Београдски водовод и канализација, Денстар, Ауто мото савез Србије и Дом здравља Др Ристић.

О безбедности бринула је сабраћајна полиција МУП Србије.

Учествовали су млади бициклисти из Албаније, Румуније, Кипра, Бугарске, Турске, Молдавије, БиХ, Македоније и Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 13:21
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија