Кућа Добрих Вести

Login

Отворен позив за суфинансирање пројеката који су подржани кроз међународне фондове

Оцените овај чланак
(2 гласова)

minkulllllllБЕОГРАД – Министарство културе и информисања упутило је позив свим заинтересовним правним лицима да се јаве на отворени позив 2015. за суфинансирање пројеката у области културе и уметности који су подржани кроз међународне фондове.

Предмет позива је суфинансирање пројеката у области културе и уметности који су финансијски подржани кроз међународне фондове, а реализују се у 2015. години.

 

Средства за суфинансирање пројеката су омогућена у износу:

 

а) до 30% од вредности одобреног буџета подносиоца апликације министарству, уколико се ради о партнеру на пројекту или

б) до 40% од одобреног буџета подносиоца апликације министарству , уколико се ради о носиоцу пројекта.

 

Циљ позива је системска подршка развоју међународне културне сарадње, односно мобилности уметника и колекција у области културе и уметности, кроз подршку пројектима који су суфинансирани у оквиру међународних фондова.

 

На овај начин примењују се међународни стандарди, који обезбеђују стварање услова за квалитетно спровођење пројеката од стране апликаната, кроз јачање капацитета актера на територији Републике Србије и подстицање развоја система културе.

 

Позив траје од 12. фебруара до 1. септембра 2015. године.

 

Комисија Министарства културе и информисања разматраће пријаве пристигле до 30. априла текуће године у оквиру првог евалуационог круга током маја, а пријаве пристигле до 1. септембра текуће године, разматраће у оквиру другог евалуационог круга од септембра.

 

Резултати позива биће обjављени на званичној интернет страници Министарства културе и информисања.

 

Детаљније услове, критеријуме, обрасце пријаве можете погледати и преузети ОВДЕ.

 


Последњи пут измењено уторак, 17 фебруар 2015 12:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија