Кућа Добрих Вести

Login

„Звезде на Звездари“ поводом 150 година стрељаштва у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1ZVEZDENAZVEZDARIDUSANIGNATOVICБЕОГРАД - Ревијални турнир „Звезде на Звездари“ 19. априла у 12 часова у сали Спорског центра „Олимп“ на Звездари окупиће нејбоље српске стрелце који ће тиме увеличати обележавање великог јубилеја 150 година стрељачког спорта у Београду и отварање новог стрелишта дружине Звездара – саопштено је на конференцији за медије у СЦ Олимп.


Организатор је дружина „Видиковац“, под покровитељством Градске општине Звездаре и Спортског центра ,,Олимп - Звездара“ а суорганизатори су Стрељачки савез Београда и Стрељачки савез Србије.
- Учествоваће стрелци који су донели београдском и српском  стрељаштву бројне трофеје  и позивам све љубитеље спорта а посебно стрељаштва да дођу и поздраве их у недељу- рекао је у поздравној речи Душан Игњатовић председник Скупштине Општине Звездара.-  Општина Звездара је општина младих, имамо међу њима и светске асове, а два стрељачка клуба са Звездаре, Видиковац и Звездара, дали су српском стрељаштву плејаду истакнитих стрелаца и стручњака. Ово је била и прилика и да помогнемо клубу Звездара чије су просторије на стрелишту у Миријеву изгореле прошлог лета па са задовољством најављујем и отварање њиховог новог стрелишта у СЦ Олимп.
Бранко Поповић, директор СЦ Олимп је  истакао да стрељачки спорт на Звездари има изузетну традицију и нагласио:
- После скоро четири деценије поново отварамо стрелиште у СЦ Олимп и то у години када славимао јубилеј 45 година успешног рада. Надамо се да ће оно бити за добробит  врхунских такмичара и такмичарки Звездаре, али и свих грађана који воле да се баве стрељаштвом на рекреативном плану. Посебно нам је драго што смо укључени у обележавање 150 година стрељачког  спорта у Београду  а ревија „Звезде на Звездари“  ће на најлепши начин украсити  овај јубилеј. Штампали смо плакате за ово такмичење и поделићемо их по звездарским школама  са жељом да што више младих једног дана буде на стрелишту.
1ZVEZDENAZVEZDARIGRUPNAПромотер такмичења “Звезде на Звездари” је  олимпијски шампион из Сеула 1988. Горан Максимовић. Предани историчар спорта С. Тодоровић записао је, поводом стогодишњице, у Политици од 22. августа 1965. у рубрици „Из старог Београда“ да је на “збору  половином маја 1865. у кафани Мостар на Губеревцу основана прва Београдска стрељачка дружина, али  и да је још “1860. једна група  Београђана од којих се могу поменути Милоје Лешјанин, Милан А. Петронијевић, Тома Цинцар Јанковић и Милојко Лешјанин одлазила  иза Симићевог мајура (Енглезовца) где је данас Чубура и тамо гађала из пушке“.
Члан Организационог одбора ревије „Звезде на Звездари“ Слободан Гаврић се захвалио Стрељачком савезу Србије који је дао најсавременије мете и системе за праћење резултата на великом видео биму, као и Стрељачком савезу Београда који је помогао у адаптацији и опремању новог стрелишта клуба Звездара:
- Без помоћи Општине Звездара и СЦ Олимп на Звездари овај велики подухват, да погорлеци, стрелци Звездаре добију кров над главом. не би се овако успешно реализовао – нагласио је Гаврић.- За лепе награде за ревију „Звезде на Звездари“ побринуо се Александар Мирковић из угледне фирме  „Сибирско здровје“ на чему му се посебно захваљујемо у име свих учесника. У културно уметничком програму учествоваће КУД Дукат из Калуђерице а званични спикер такмичења биће Горан Максимовић који је гледаоцима откривати тајне стрељачког спорта.
Конференцији за медије присуствовали су и други угледни чланови организационог одбора, стрелци Звездаре, репрезентативке и учеснице ревије Александра Ристовић и Нина Радуловић, као и бројни пријатељи стрељачког спорта.
За ревију “Звезде на Зведари” планирано је да учествују пушком Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Нина Радуловић (Звездара), Игор Чотра (Партизан), Милица Бабић  (Палилула), Борислав Мазињанин (Палилула), Миленко Себић (Црвена звезда) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) и пиштољем: Јасна Шекарић (Црвена звезда), Василије Гроза (Полицајац), Даница Рашета (Земун Центар), Биљана Маркош (Полицајац), Зорана Аруновић (Црвене звезда), Димитрије Гргић (Академац), Дамир Микец (Полицајац) и Александра Ристовић (Звездара).


Програм ревијалног такмичења „Звезде на Звездари“
19. април 2015.

10:00 почетак гађања у јубиларну мету на стрелишту у СЦ ,,Олимп -Звездара“
11:00 културно уметнички програм (велика сала СЦ ,,Олимп - Звездара“)
11:45 поздравна реч и свечано отварање такмичења (велика сала СЦ ,,Олимп-Звездара“)
12:00 почетак такмичења „Звезде на Звездари“ (велика сала СЦ ,,Олимп-Звездара“)
14:00 подела трофеја и признања (велика сала СЦ ,,Олимп - Звездара“)

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 16 април 2015 15:33
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија