Кућа Добрих Вести

Login

Тасићићева и Петровић најбољи у Смедеревској лиги

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1ligasmederevosedmokoloСМЕДЕРЕВО - Јелена Тасић стрелац екипе “Њу прес” освојила је прво место у Смедеревској лиги у стрељаштву серијском ваздушном пушком, док је Новица Петровић (Коре Миг) седми пут победио у овом такмичењу које су организвали вредни стрељачки радници дружине Смедерево.
У екипној конкуренцији славиле су  такмичарке “Њу преса” и такмичари екипе “Коре Миг”.


Финале Смедеревске лиге у стрељаштву за четврти Смедеревски куп одржаће се 3. маја од 16 часова на стрелишту у спортској хали, гађаће се на испадање, само финале, са папирнатим метама и на пуне кругове.
У последњем, седмом колу седме Смедеревске лиге у стрељаштву, победиле су сениорке „Њу преса” и појединачно освојиле прва три места. Са високим резултатом од 181 круга прва два места поново су освојиле Јелена Тасић и Марија Аничић. Тасићева је имала бољу последњу серију од Аничићеве. Треће место припало је трећој чланици њихове екипе, Милици Луковић са 166 кругова. Екипно сенироке „Њу преса” тријумфовале су више него убедљиво са 528 кругова испред екипе „Железаре“ са 479 кругова. Трећа је била екипа ЗЦ „Свети Лука“ са 451 кругом, четврта „Водовода“ са 427 кругова, пета „Херој Србе“ са 329 кругова.
Код сениора Новица Петровић поново је сјајно гађао и победио са изванредна 192 круга (99 и 93). Други је са 187 кругова био Боривоје Провчин, члан екипе Пријатељи Националног савета грчке националне мањине (Пријатељи НСГНМ). Треће место освојио је Новица Поповић из екипе „Електромораве“ са 180 кругова. Најбољи екипни резултат имале су „Коре-Миг“ са 547 кругова. Други су били „Пријатељи НСГНМ“ са 529 кругова, трећи „Желвоз“ са 522 круга, четврти „Тренери“ са 499 кругова, шеста „Железара“ са 487 кругова, седми „Водовод“ са 476 кругова, осми „Премил“ са 438 кругова, девета Спортска хала са 339 кругова и десета „Електроморава“ са 180 кругова.
У последњем седмом колу гађало је укупно 46 сениора и сениорки. Ван конкуренције у обе категорије учествовали су стрелци Стрељачког клуба „Аранђеловац“ и средњошколци из Смедерева.
У генералном пласману, када су одбијена по два најслабија резултата из два кола (рачуна се пет најбољих резултата из седам кола) у конкуренцији сениорки у Седмој смедеревској лиги у стрељаштву победила је Јелена Тасић са 898 круга, четири више од Марије Аничић (обе “Њу прес”). Треће место и бронзану медаљу освојила је Марија Симић („Херој Срба“) са 878 кругова. Дрвена медаља за четврто место, која се од прошле године, додељује на Смедеревској лиги и купу, биће уручена Марини Васић из „Железаре“ са 844 круга.
Новица Петровић (Коре МИГ)је и седми пут победник лиге, у конкуренцији сениора, са апсолутно најбољим резултатом до сада – 950 кругова. Други је Боривоје Провчин (Пријатељи НСГНМ) са 926 кругова, а бронзу је са 911 кругова освојио Никола Симић који гађа за „Желвоз“. Дрвена медаља ове године иде у руке Новици Поповићу из „Електромораве“ са 904 круга.
У финале сениорки за четврти Смедеревски куп пласирале су се још и Милица Драгић („Железара“), Милица Луковић („Њу прес”),  Марија Бранковић („Херој Срба“) и Винка Цветковић („Железара“), као и сениори Радослав Мирковић („Коре-Миг“), Горан Николчевић („Желвоз“), Саша Илић („Коре-Миг“) и Дејан Адамовић („Железара“).
За екипни пласман рачунало се шест најбољих резултата из седам кола. Победник лиге у категорији сениорки је екипа „Њу прес” са 26 бодова. У истом саставу ова екипа је трујумфовала и прошле године када су учествале  под именом „Пријатељи НСГНМ“. Друго место  је припала екипи „Железаре“ са само бодом мање. Трећа је екипа „Херој Србе“ са 14 бодова. Бод мање на четвртом месту има ЗЦ „Свети Лука“, пета је екипа ЈКП „Водовода“ са осам бодова, а последња шеста Основног суда са три бода.
Код сениора нови-стари победник лиге је екипа „Коре-Миг“ која је сакупила 50 бодова. Друго место је освојио „Желвоз“ са 47 бодова, а треће „Пријатељи НСГНМ“ са 41 бодом. Четврти су „Тренери“ са 36 бодова, пета „Железара“ са 30 бодова. На шестом месту је „Електроморава“ са 20 бодова, седми је „Премил“ са 19 бодова, осма „Спортска хала“ са 14 бодова, девети „Водовод“ са девет бодова, десети Основни суд са седам бодова и последњи, 11. ЗЦ „Свети Лука“ са три бода.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија