Кућа Добрих Вести

Login

Српска гастрономска недеља у Тунису

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tunisssssБЕОГРАД - Привредна комора Србије организује наступ наших привредника, пре свега из области производње хране, текстила и туристичке делатности, на пословно-туристичкој манифестацији у Хамамету.


Српска гастрономска недеља, која ће се одржати од 21. до 25. маја ове године у туниском туристичком центру Хамамету у хотелу „Мешмум“, организује се како би се промовисала туристичка понуда Србије и Београда и подстакла боља сарадња између српских и туниских компанија, првенствено у сектору пољопривреде и производње хране и пића, али и извоз и увоз свих других производа две земље.

 

Манифестација је прилика и да се промовишу инвестициони пројекти српских градова и општина, а биће организоване и тематске радионице. Планирани су сусрети са представницима малопродајних ланаца који послују у Тунису и другим земљама тог региона, најавила је ПКС.

 

Веома повољни услови за српске компаније

 

Гастрономска недеља Србије у Тунису је прилика за директно упознавање са пословним круговима Туниса и могућност за подстицање пласмана наше робе, нарочито прехрамбене, на тржиште на које сада Србија извози робу вредну само три милиона долара, док одатле увозимо за 33 милиона долара.

 

Туниски организатoри, туристичка агенција Bourse vouages из Туниса и ТВ Магреб 24, обезбедили су веома повољне услове српским компанијама, заинтересованим да се представе на овој пословно-туристичкоj манифестацији. До сада је пријављено 60 туниских компанија заинтересиваних за сусрет са српским партнерима.

 

За њих, учешће и изнајмљивање простора за представљање је на комерцијалној основи, док је за учеснике из Србије обезбеђен бесплатан излагачки простор у хотелу, смештај за представнике компанија током трајања ове манифестације, реклама на каналу и веб сајту ТВ Магреб 24, која покрива Алжир, Тунис и Мароко, и снимак комплетног медијског покривања догађаја за даље коришћење. Учесници из Србије сносе само трошкове авио карата.

 

Осим Привредне коморе Србије, у реализацију наступа наших компанија активно су укључене Туристичка организација Србије, Агенција СИЕПА и КУД „Лола“, уз помоћ и подршку Амбасаде Републике Србије у Тунису.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 мај 2015 12:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија