Кућа Добрих Вести

Login

BABY EXIT овог викенда на Петроварадинској тврђави

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bebicaaaaaНОВИ САД - BABY EXIT - Фестивал Оптимизма је највећи породични фестивал у региону. 

 

Одржава се данас и сутра од 16 до 19 часова на Петроварадинској тврђави.

Већ традиционално половином маја, окупља приближно 40.000 посетилаца и 3.000 извођача на предивној Петроварадинској тврђави у Новом Саду, објављено је на званичном порталу фестивала.


Организатори су припремили богат програм а у наставку прочитајте више о њему.


У Авенији здравља удахните чист оптимизам


Најважније здравствене институције и ове године окупиће се на важној мисији одржања здравља: Завод за трансфузију крви, Црвени крст, Хитна помоћ, Бетанија, Завод за јавно здравље Војводине…


Бамбино кутак


Креативност малишана доноси награде. Бебе и предшколарци имаће прилику да у оквиру Бамбино кутка певају, цртају и пузе за своје награде. И ове године биће традиционалне Пузијаде и цртања Цицибанових ципелица из снова. Весела Дијамант јуниор дружина – Лавић, Јоле и Толе позивају малишане у креативне радионице.
У оквиру Цицибан креативне радионице на Bаby Еxiт на припремљеним скицама, налазиће се само контуре обуће, а малишани ће бојити и доцртавати детаље. Сви радови ће бити објављени на сајту www.cicibanklub.com  како би се омогућило гласање. Све информације о победницима биће постављене на сајту.


Еко кутак


Сачувајмо планету. Изложбе, радионице, перформанси где ће малишани имати прилику да се упознају са значајем екологије за човека и природу. То је и прилика да одраслима покажу како они тако мали брину о великим стварима.


Космополитски трг


Упознавање различитих култура, нација и народа Европе кроз изложбе, радионице и дружења са представницима домаћих и страних културних центара, удружења и друштва пријатељства Србије и многобројних земаља.Овај трг је својеврсни времеплов Европе где се излажу симболи времена европске историје, где се одржавају променаде, организују радионице традиционалних вредности. То је васпитни моменат директног упознавања младих нараштаја са класичним европским вредностима, који помера границе времена и простора. Космополитски културни центар (ККЦ) је централно место укрштања различитих култура и нација, којим влада дух толеранције и гостопримљивост Новог Сада према свим нацијама и културама. То је прилика да се младост Србије упозна са различитостима окружења и да представе своју земљу у најбољем светлу. У ККЦ-у, под отвореним небом, на Фестивалу организују се међународне изложбе, етно пунктови, инострани културни центри, Коктел млека званица из амбасада са малим министрима.

Мултимедијална учионица – слање и примање креативних порука мира и пријатељства путем инернета у амбасаде подунавских земаља, клубове дијаспоре, братске градове широм Европе, школе, изложба графита и визуелних електронских решења. Наградни конкурс „Креативне позивнице пријатељства“ – израда позивница у различитим креативним софтверским програмима. Моцарт стejџ – у амбијенту симболичног представљања 10 земаља подунавског региона и њихових престоница (постери, заставе, експонати, ношње …) на посебном подијуму биће постављене практикабле за гостовање дечијих хорова, певачких група који певају песме на језицима народа и народности из целе Европе, а оркестри и солисти свирају ументичка остварења најпознатијих светских композитора.

 

bebiiiii

Рурално двориште


Понесите шаргарепу! У руралном дворишту неодољиви пријатељи гегају се, њачу и скакућу привлачећи дечју пажњу. Посебни гости породичног фестивала биће четвороножне, ушате и пернате породице патака, магараца, зечева и украсне живине, те је необавезна улазница у мини зоо врт и Рурално двориште шаргарепа за зеку, али и поније које ће деца моћи и да јашу.Најспектакуларнију промоцију села уприличиоло је село Ковиљ. И велики и мали су били на истом задатку – како лепоту и богатство природе што верније дочарати будућим туристима.


Улица одговорности


Своју креативност и добро расположење приказују многобројни учесници из Дома за децу и омладину ометену у развоју из Ветерника (изложбе, фолклор и плес на бини), СОС Дечије село из Ср. Каменице (интерактивне радионице), Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Новог Сада – МНРОНС, Друштво мултиплекс склерозе Војводине, Мала срећна колонија, Ромска школица – Отворени клуб, Ромско удружење Башно , СОШО Милан Петровић …


Традиционални учесници су СОС Дечије село из Сремске Каменице, Школа Милан Петровић из Новог Сада, Дом за децу и омладину у Ветернику, МНРО, Мала срећна колонија, Центар за социјални рад – дневни боравак деце, Удружење Родитељ


Улица професија


Пут у будућност води кроз Улицу професија – у овом динамичном шанцу чекају вас: Војници – пилоти, људи жабе, извиђачка опрема… саобраћајни и комунални полицајци, ватрогасци и такмичење уз шмркове за гашење пожара, с пекаром умеси И испеци своју прву кифлицу, фризери кучића, ветеринари, грађевинци, оптичари и лекари помоћи ће неодлучним матурантима и радозналим основцима да се без притиска и стреса заинтересују за неко занимање. Пољопривредна школа из Футога је прави узор и најатрактивнији учесник јер има и Зоо вртић (деца могу да виде и помазе и загрле разне животиње: јагње, јаре, пиле, магаре, зеку, гицу, а понешто и науче о њима). Обавезно понеси свог меду у Болницу за медведиће.

Пут у будућност води кроз Улицу професија – у овом сегменту мали матуранти би требало да одаберу усмерење за наставак школовања.


Волим школу – волим знање


Знање се множи кад се дели! Кроз игру и забаву ђаци ће показати шта су и колико научили у школи. Волим школу – волим знање– Знање се множи кад се дели! На овом полигону знање деле најталентованији ђаци и професори најуспешнијих новосадских основних школа. Овај програмски простор је намењен игри и забави кроз које деца показују шта су и колико научила у школи. То је уједно прилика да одмере јачину знања вршњака из других школа, градова и држава. Најзанимљивији је Креативни полигон разигравања школских предмета: математика, историја, граматика…


Забавни паркић


Мађионичари, кловнови, жонглери, мажореткиње, акробате… вечити су извор дечјег одушевљења и дивљења. То је свет који деца воле – чудесан, необичан, занимљив и авантуристички.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 мај 2015 22:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија