Кућа Добрих Вести

Login

У Индонезији награђени српски историчари

Оцените овај чланак
(6 гласова)

markooooБЕОГРАД/ЏАКАРТА – Друштво српско-индонежанског пријатељства Нусантара објавило је да су наши историчари проф. др Љубодраг Димић са Филозофског факултета у Београду, др Александар Раковић, научни сарадник у Институту за новију историју Србије и председник Друштва српско-индонежанског пријатељства Нусантара, и Миладин Милошевић, директор Архива Југославије 26. маја 2015. добили највећу награду Националног архива Индонезије.

 

Реч је о награди за „изванредну посвећеност заштити, чувању, истраживању и објављивању дипломатске архивске грађе“, за књиге на српском и енглеском језику „Југославија - Индонезија 1945-1967: истраживања и документа“. Књига на српском језику је објављена 2014. у Београду, а на енглеском језику 2015. у Београду и Џакарти.

 marko1

Издавач је Архив Југославије, а издавање књиге је помогла Амбасада Републике Индонезије у Београду, док је превод књиге обезбедио Национални архив Републике Индонезије.

 

Награде Националног архива Индонезије за међуархивску сарадњу Србије и Индонезије добили су и Ранко Милић, директор Дипломатског архива Министарства спољних послова Републике Србије, и бивши амбасадор Индонезије у Београду Семуел Самсон.

 

Проф. др Љубодраг Димић и Миладин Милошевић, били су учесници међународног семинара Азијско-афричка конференција и архиви Покрета несврстаних као сећање света.


Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ значајно је помогло изради књиге „Југославија - Индонезија 1945-1967: истраживања и документа“, а двојица аутора су чланови управе овог Друштва.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 јун 2015 21:31
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија