Кућа Добрих Вести

Login

Трибина о архивској сарадњи Србије и Индонезије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

arhivБЕОГРАД - Друштво српско-индонежанског пријатељства Нусантара, Амбасада Републике Индонезије, Архив Југославије и Библиотека града Београда организују трибину „О архивској сарадњи Србије и Индонезије“, која ће се одржати у уторак, 30. јуна 2015. године, у 19 часова у сали Одељења уметности Библиотеке града Београда.


На трибини ће говорити академик, проф. др Љубодраг Димић, са Филозофског факултета у Београду, др Александар Раковић, научни сарадник у Институту за новију историју Србије и председник Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“, и Миладин Милошевић, в. д. директора Архива Југославије.


Говорници су, 26. маја 2015. године, добили највећу награду Националног архива Републике Индонезије за „изванредну посвећеност заштити, чувању, истраживању и објављивању дипломатске архивске грађе“, за књиге на српском и енглеском језику „Југославија - Индонезија 1945-1967: истраживања и документа“. Књига на српском језику је објављена 2014. у Београду, а на енглеском језику 2015. у Београду и Џакарти. Издавач је Архив Југославије, а издавање књиге је помогла Амбасада Републике Индонезије у Београду, док је превод књиге обезбедио Национални архив Републике Индонезије.

Ljubodrag

Награде Националног архива Индонезије за међуархивску сарадњу Србије и Индонезије добили су и Ранко Милић, директор Дипломатског архива Министарства спољних послова Републике Србије, и бивши амбасадор Индонезије у Београду Семуел Самсон.


Проф. др Љубодраг Димић и Миладин Милошевић, били су учесници међународног семинара Азијско-афричка конференција и архиви Покрета несврстаних као сећање света.

miladin

Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ значајно је помогло изради књиге „Југославија - Индонезија 1945-1967: истраживања и документа“, а двојица аутора су чланови управе овог Друштва.


Присутне ће поздравити др Александар Раковић, председник Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“, а српско-индонежанска компанија IndoSerbiaFood обезбедила је, за све госте, пригодне поклоне својих производа који су све популарнији на српском тржишту.


Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ основано је 2003. године и има за циљ да постане језгро невладиног сектора за јачање односа Србије и Индонезије. „Нусантара“ својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, спорта, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа и сарадњи између Србије и Индонезије, као својеврстан „мост“ развоју укупних билатералних веза двеју традиционално пријатељских земаља.

 

Извор: Кућа добрих вести





 


Последњи пут измењено понедељак, 29 јун 2015 20:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија