Кућа Добрих Вести

Login

Влатко Стефановски трио 30. јула на Миксалишту

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vlatkooooБЕОГРАД - Влатко Стефановски Трио зачиниће понуду Савамалског културног лета на Миксалишту (Мостарска 5).


Влатко Стефановски је познати македонски гитариста, препознатљив по свом посебном стилу фузионе музике, мешавини македонских традиционалних неправилних ритмова и савременог рока.


Влатко Стефановски рођен је 1957. године у Прилепу (Македонија) у позоришној породици. Почео је да свира гитару са 13 година. У својим касним тинејџерским годинама основао је групу „Леб и сол“ која је постала једно од најважнијих имена у музичкој сцени бивше Југославије. „ЛЕБ И СОЛ“ објавио је 14 албума и одржао турнеје су широм света.


Од средине деведесетих, Стефановски је направио врло успешну соло каријеру. Снимао је завидна соло издања, као "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Grom iz plavog neba"... Сарађивао је са Мирославом Тадићем на албуми "Крушевску“, "Tрета мајка“, "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb". Ти албуми ставили су ново светло на акустичну гитару Влатка Стефановског, његов рад, и на његова даља трагања у македонској традиционалној музици.


У последњих неколико година свирао је и снимао по целом свету са многим врхунским уметницима као што су Томи Емануел, Џибони, Јан Акерман и Теодоси Спасов, Стефан Миленковић, Kudsi Erguner, Бојан З. Manu Katche, Toni Levin и многи други. Његов недавни рад такође укључује музику за филмове, позориште и балет.


Влатко је наступао као солиста са бројним џез и симфонијским оркестрима као: Simphonieta оркестар из Софије, словенски оркестар филхармонија - Љубљана, Студентски Симфонијски оркестар из Скопља – Македонија, Tonkunstler оркестар из Беча, FulKul Džez Big Band, Ljubljana, RTV Big Band, хрватском HTV BIG bend, RTV Srbija Big Band...


Стефановски је познат по својој јединственој гитарској техници и тону. Са својим „Влатко Стефановски Триом“ наступао је широм света. У 2007. години Стефановски је постао Почасни доктор у области уметности на Универзитету „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу. Живи у Скопљу (Македонија) са својом породицом и власник је добро опремљеног студио пројекта под називом 'Esoteria Sound Studio ".


Улазнице се могу наћи од 1.200 динара у претпродаји.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 јул 2015 14:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија