Кућа Добрих Вести

Login

Београдски сајам књига на представљању у Москви

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajammmmmБЕОГРАД - Београдски сајам књига, наша најзначајнија манифестација посвећена књизи и читаоцима, у оквиру својих међународних активности биће посебно представљена на Сајму књига у Москви од 2. до 6. септембра.


Ова година посебно је значајна за културну сарадњу Србије и Русије, будући да Србија учествује у својству специјалног госта на Сајму књига у Москви, а Руска Федерација ће бити почасни гост овогодишњег јубиларног Сајма књига у Београду.


Делегација Међународног београдског сајма књига у саставу Владан Вукосављевић, секретар за културу града Београда, Зоран Аврамовић, председник Одбора Београдског сајма књига и Вук Вукићевић, члан Одбора, имаће низ састанака са представницима најзначајнијих институција и организација у области културе, књижевности и издаваштва у Москви, у Департману за културу града Москве, са директором Дома руске дијаспоре, директором Московског међународног сајма књига, председником Удружења издавача Русије и са низом значајних руских издавача и делатника у области књиге.


Том приликом ће бити размотрене могућности за унапређење сарадње са овим установама и организацијама, а саговорницима ће бити представљена и брошура о нашој манифестацији на руском језику, посебно припремљена за ову прилику.


Књига о Београдском сајму на руском језику


Поводом овогодишњег 60. јубиларног Београдског сајма књига, приређена је књига посвећена традицији и историјату наше манифестације, а у преводу на руски језик биће представљена званичницима и партнерима у Русији, како би се допринело јачању угледа Београдског сајма књига и значајнијем учешћу руских установа и издавача, као и излагача из других земаља на нашој манифестацији и додатној међународној промоцији најпосећенијег сајма књига у југоисточној Европи.


Посебно је планиран састанак са директорком Руског књижевног савеза, организацијом која је надлежна за представљање руске књижевности и издаваштва у иностранству и којој је поверена организација наступа Руске Федерације на овогодишњем Сајму књига у Београду.


У разговорима ће бити размотрене могућности за организовање II Словенског фестивала књиге током Београдског сајма књига, имајући у виду да су на првом фестивалу, одржаном у Москви прошле године, наши издавачи постигли запажен успех и освојили четири вредне награде. Такође ће бити речи о успостављању дугорочне срадње између московског и београдксог сајма књига, као и о реципрочној размени сајамског простора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 31 август 2015 20:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија