Кућа Добрих Вести

Login

Панел дискусија о заштити ауторских и сродних права у ПКС

Оцените овај чланак
(2 гласова)

autorskaprava123У Привредној комори Србије данас ће у 11 часова бити одржана панел дискусија о заштити ауторских и сродних права.


Основна идеја скупа проистиче из потребе за савременим и ефикасним законским решењем у области заштите ауторског и сродних права.


Имајући у виду чињеницу да су државе које се најуспешније боре против пиратерије, уједно државе са најуспешнијим економијама, циљ је да управо у Привредној комори Србије подстакнемо јавни дијалог у вези са Законом о ауторском и сродним правима и истакнемо значај доприноса делатности заснованих на ауторском праву, привреди Србије.


Панел дискусија састоји се из две тематске целине:


- Сесија посвећена постојећем правном оквиру у Србији
- Сесија посвећена односу носиоца права и корисника и заштити интелектуалне својине у дигиталном добу


Међу учесницима су Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Др Никола Танић, помоћник министра, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Проф. др Бранко Бугарски, помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја, Мр Владимир Марић, помоћник директора, Завод за интелектуалну својину Републике Србије, Александар Ковачевић, директор СОКОЈ-а, Организације музичких аутора Србије, Милош Стојковић, члан правног тима АНЕМ-а, Слободан Нешовић, директор МАСКОМ –а, Драгана Милуновић, библиотекар саветник у Народној библиотеци Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 01 новембар 2015 21:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија