Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Хоризонт образовања и културе у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

slikahoriyont2132БЕОГРАД – У Дечијем културном центру Београда,  12 новембра са почетком у 19 часова биће одржана трибина „Хоризонт образовања и културе у Србији“.

 

Трибина представља прилику да поставимо нека од кључних питања за развој друштва у Србији, најављују организатори.

 

Шта је улога образовања у развоју друштва? Која је улога културе у ’учењу за живот’? Хоћемо ли успети да створимо неопходне услове за друштвени преображај и целовито одрастање младих генерација, уколико образовање и култура делују раздвојено?

 

У дијалогу о сарадњи образовања и културе учествују проф.др Ана Пешикан (Филозофски факултет), проф.др Милена Драгићевић Шешић (ФДУ), Драгана Коруга (ЦИП), Љубица Бељански Ристић (ЦЕДЕУМ), мр Весна Даниловић (КЦБ) и други. Разговор води доц.др Марина Миливојевић Мађарев.

 

На трибини ће бити представљен Зборник радова са конференције Културна улога школе и образовна улога културе – Драма у образовању. Конференција је завршни догађај пројекта „Острва“.

 

 Она је окупила, 19. и 20. јуна ове године, у Дечјем културном центру Београда, бројне стручњаке у области културе и образовања, наставнике, уметнике, педагоге, студенте, ђаке... Циљ конференције био је да повеже појединце, организације и установе из области образовања и културе који развијају сарадњу ова два сектора. На конференцији су учестововали и своје радове у зборнику објавили: Криси Тилер, Иван Ивић, Ана Пешикан, Весна Ђукић, Љубица Бељански-Ристић, Живкица Ђорђевић, Сунчица Милосављевић, Владо Крушић, Дарко Лукић, Милена Драгићевић-Шешић, Биљана Стојановић, Александра Ђорђевић, Ружица Росандић, Драгана Коруга, Весна Даниловић, Оливера Тодоровић, Љиљана Косијер, Ивана Стевовић, Весна Дасукидис, Игор Бојовић, Мила Машовић Николић, Татјана Паскаш, Драгана Латинчић и Иван Правдић. Предговор за Зборник је написала главна и одговорна уредница Сунчица Милосављевић, а увод Милан Мађарев.

 

Уметност има озбиљан потенцијал да нас учи и васпитава да мислимо другачије, да видимо дубље, даље, да када погледамо исту слику не видимо само исто оно што виде сви, већ да видимо оно што је ново и различито.

Зборник радова са конференције Културна улога школе и образовна улога културе –  Драма у образовању слободно се преузима на веб сајту

www.bazaart.org.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија