Кућа Добрих Вести

Login

Позив младим волонтерима да помогну најстаријим суграђанима

Оцените овај чланак
(0 гласова)

staripomocccccБЕОГРАД - Градска канцеларија за младе организује акцију у оквиру које ће млади људи помагати старијим суграђанима, тако што ће уместо њих одлазити у куповину основих намирница и доносити им у домове.


„Градска канцеларија за младе позива младе људе – волонтере да се јаве како бисмо помогли нашим најстаријим суграђанима због немогућности да они сами излазе напоље због снега и леда и обезбеде основне намирнице. Позивамо најстарије суграђане да се јаве на добро познате телефоне „Беоком сервиса” 0800-110-011 (бесплатан позив за фиксну телефонију) и 3090-007 (позив са мобилног телефона) како би се пријавили за ову врсту помоћи – рекао је члан Градског већа Александар Марковић.


Према његовим речима, телефони за пријаву волонтера су 011/7157-803 и 011/7157-361, а запослени у Градској канцеларији за младе примаће позиве од 7.30 до 15 сати понедељком, уторком, средом и петком. Спискови новопријављених волонтера ажурираће се и слати „Беоком сервису” на сваких сат времена, након чега „Беоком сервис” преузима потпуну комуникацију и координацију, најавио је Беионфо.


Најстарији суграђани могу се јавити „Беоком сервису” ако им је потребно да се помогне при куповини основних животних намирница због немогућности да они сами оду по снегу и леду.


Марковић је нагласио „да се суочавамо са природном непогодом, на снази је наранџасти метеоаларм и позивамо грађане, посебно млађе да буду солидарни и помогну нашим најстаријим суграђанима”.


„Оваква непогода је забележена последњи пут у Банату 2013. године када је релативно мали снег због наноса ветра завејао све путеве. Снег ће престати да пада током вечери, а кошава ће наставити да дува и сутра. Наредних дана нас очекује киша и то ћеотежати кретање свима, а посебно најстаријим суграђанима. Градска канцеларија за младе ће организовати ову врсту помоћи“, нагласио је Александар Марковић.

 

Извор: Кућа добрих вести




Последњи пут измењено понедељак, 04 јануар 2016 20:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија