Кућа Добрих Вести

Login

Проглашење добитника награде ВИРТУС

Оцените овај чланак
(2 гласова)

trag1616БЕОГРАД - Церемонија проглашења добитника ВИРТУС награде за филантропију бити одржана сутра у Београдској филхармонији са почетком у 12 часова.


ВИРТУС награда, установљена 2007. године, прва је и најзначајнија награда за филантропију у Србији која промовише друштвено одговорно пословање као саставни део одрживог развоја компанија, али и индивидуални допринос филантропији. Награда је намењена, како великим компанијама, тако и малим и средњим предузећима и појединцима који су током 2015. године на најделотворнији начин допринели општем добру пружајући материјалну или другу врсту подршке непрофитним акцијама или организацијама цивилног друштва.


Главне награде, како су најавили организатори, уручиће Кори Удовички, потпредседница Владе Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе, Његова екселенција Мајкл Кирби, амбасадор САД у Републици Србији, његова екселенција Филип Пинингтон, амбасадор Канаде у Републици Србији, господин Оскар Бенедикт, заменик шефа Делегације Европске уније у Републици Србији.


Конкурс је био отворен за све домаће и стране компаније, корпорације, јавна и државна предузећа, мала и средња предузећа, медијске куће, корпоративне фондове и фондације и појединце. Добитнике награда изабрал је жири који су чинили угледни појединци и стручњаци из света привреде, цивилног сектора, медија и маркетинга.

 

ВИРТУС награда за 2015. годину биће додељена у пет главних категорија:

 

Главна награда за допринос на националном нивоу


Награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује


Награда за мало и средње предузеће


Награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора


Награда за индивидуални допринос филантропији

 

Поред ових награда, жири је одлучио да, због веома квалитетних програма и пројеката који су спроведени током 2015. године, додели и специјална признања, која ће бити објављена на самој церемонији.

 

Девети по реду конкурс за награду ВИРТУС спровела је Траг фондација уз подршку Европске уније, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Балканског фонда за демократију.

 

За ову престижну награду 2013. године номинована је и наша Кућа добрих вести у категорији медијски допринос корпоративној филантропији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јануар 2016 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија