A+ A A-

Богат филмски викенд

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ukupaniiiiБЕОГРАД - Након великог успеха фестивала у јануару 2015, British Council по други пут организује фестивал британског филма под називом Фестивал британског филма “Film and chips” у Београду и Новом Саду.


Публика ће у биоскопима Дома омладине Београда и Arena Cineplex од 21. до 24. јануара 2016. имати прилике да погледа премијерне филмове најновије британске продукције и упозна ауторе који су својим радом привукли велику пажњу на најважнијим светским фестивалима у Берлину, Кану, Торонту, Венецији и Лондону.


Тема фестивала "Нови таленти, нове технологије" позива публику да се упозна са младим ауторима и глумцима којима светска критика предвиђа блиставе каријере, као и новим техничким достигнућима која неочекивано утичу на начин причања филмске приче. Кроз филмове, али и богат пратећи програм намењен филмским професионалцима (организован у сарадњи са Српском филмском асоцијацијом и Југословенском кинотеком), бавићемо се будућношћу филмске уметности – од коришћења нових технологија и анимације у продукцији па све до нових облика и платформи за дистрибуцију филмова.


Програм можете видети OВДЕ.

 

Циклус немачког филма у КЦ „Град“


Културни центар „Град“ током јануара и фебруара наставља филмски програм Циклусом савременог немачког филма. Имаћемо прилику да погледамо шест остварења настала у периоду од 2009. до 2014.


Ту су лауреати немачких филмских награда и фестивалских одликовања, филмови из такмичарског дела Берлинала, велики и мали филмови младих или етаблираних немачких синеаста: старих мајстора као што су Маргарета фонТрота и Едгар Рајц, миљеника публике као што су Доминик Граф и Фео Аладаг, младих звезда као што су Јакоб Лас и Едвард Бергер. Циклус немачког филма реализује се у сарадњи са Гоетхе Институтом у Београду.


Програм можете погледати сајту КЦ "Град". Улаз слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јануар 2016 22:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани