Кућа Добрих Вести

Login

Крилате песме и пријатељи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KrilatepesmeБЕОГРАД - Поводом дана Св. Трифуна и Св. Валентина, Народни музеј Панчево 12. фебруара организује догађај „Крилате песме и пријатељи“.


Догађај чини богат поетски, изложбени, музички и културни програм.
- Поезија ”КРИЛАТЕ ПЕСМЕ”, књижевницe Милосава Павловић, Иванка Радмановић и Гордана Влајић.


- Изложба фотографија “ДВА”, уметници Немања Воркапић и Богдан Здјелар
- Балет, Маја Голубовић, балерина и кореограф
- Музика, Сара Влајић, харфисткиња


Милосава Павловић, Иванка Радмановић и Гордана Влајић су се својим досадашњим књижевним радом издвојиле на српској књижевној сцени. Као ауторкесу уважене иод стране критике и од читалаца. Свака са аутентичним и препознатљивим стилом, представиће своје поетско стваралаштво. Песникиње су чланице Удружења књижевника Србије и добитнице домаћих и иностраних признања. Иванка Радмановић је овогодишња добитница награде „Милан Ракић“ за књигу поезије „Рајски кавез“, a Гордана Влајић повеље „Благодарје“ за укупан допринос култури, које додељује Удружење књижевника Србије.


Ово вече обележиће и отварање изложбе фотографија под назвом ДВА. Аутори фотографија су мултимедијални уметник Немања Воркапић и музичар Богдан Здјелар. Различити колико и њихове фотографије, млади уметници имају жељу да увуку публику у свет дуалности и прикажу своја два дијаметрално различита погледа на људско тело. Немања ће се такође представити и инсталацијом “Кад затворим очи видим боље”, а публика ће имати прилику да ужива у кореографији младе панчевачке балерине Маје Голубовић, као и у музици харфисткиње Саре Влајић.


Догађај почиње у Народном музеју Панчево са почетком у 19 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 фебруар 2016 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија