Кућа Добрих Вести

Login

Сајам сувенира на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

suvenirmagnet16БЕОГРАД – У склопу Међународног сајма туризма који траје од 18. до 21. фебруара биће одржан „Сајам Сувенира“.
На преко 70 изложбених пултова биће представљени сувенири из свих регија Србије.


Промоција туризма Србије кроз аутентичне производе овог поднебља, од материјала карактеристичних за крај или регију коју сувенир представља, задовољавајући при том све стандарде квалитета за ову врсту производа, основни је циљ организовања овог сајма, најавио је Београдски сајам.


Поред промоције туризма Србије, поспешује се очување аутентичних делатности и заната као и отварање нових радних места.
Мајстори старих и уметничких заната представиће производе рађене традиционалним техникама, али прилагођени потребама данашњице. Многобројне туристичке организације које у својим активностима имају и сувенирску продају, произвођачи сувенира, удружења која се баве очувањем и неговањем старих и уметничких заната изложиће производе свога рада.


Власници сеоских домаћинстава покушаће да нам освеже сећање на укусе заборављених рецепата, који се преносе кроз генерације.
Несвакидашња изложба продајног карактера посетиоцима ће пружити могућност да се упознају са елементима производње, креативно учествују у појединим фазама израде и тиме дају лични печат производу-сувениру.


Уз демонстрацију старих заната биће приказане неке од заборављених вештина као што је плетење мрежа, сликање на стаклу или плетење корпи.


Сви излагачи на Сајму сувенира имају заједничку мисију- промовисање туризма, лепоте и традиције Србије, и то кроз производе израђене од материјала који су карактеристични за поднебље са кога потичу и одражавају аутентичност.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 фебруар 2016 23:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија