Кућа Добрих Вести

Login

Дечја филхармонија почиње турнеју по градовима Србије

Оцените овај чланак
(5 гласова)

decafilharmoБЕГРАД – Дечја филхармонија обележиће јун, месец музике, својом турнејом по градовима Србије.

 

 Као део пројекта фондације „Деца деци“ чланови ове интересантне филхармоније наступаће на трговима са својим вршњацима из градова-домаћина. Сви концерти биће бесплатни а уместо улазнице биће довољно понети лименку – пет амбалажу. Промоција музичког образовања је један од главних циљева филхармоније, али су сваке године осмишљене и додатне теме, а ове године посебна мисија јесте подизање еколошке свести код деце и родитеља о очување животне средине.


Распоред турнеје обухвата следеће градове: Зрењанин (18.06. у 12.00 часова), Нови Сад (18.06. у 18.00 часова), Београд (21.06 у 18.00 часова), Ниш (25.06. у 12.00 часова), Крушевац (25.06. у 18.00 часова), Пожаревац (26.06. у 18.00 часова).


Турнеја се реализује уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава, у сарадњи са музичким школама из седам градова Србије и укључиће музицирање и повезивање деце уз заједничке наступе и наступе солиста. На репертоару ће се наћи препознатљива музика филмских хитова као што су „Роки“, „Пирати са Кариба“, „Ловац на јелене“, „Ратови звезда“, „Шиндлерова листа“ и других.


Чанови Дечје филхармоније су талентовани ђаци нижих и средњих музичких школа из Београда, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима. Неки од њих су дугогодишњи корисници инструмената фондације „Деца деци“, која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање.


Дечја филхармонија основана је 2007. године уз подршку Скупштине града Београда, а на иницијативу ЛПТ групације, са циљем да се кроз промоцију класичне музике и друштвено одговорног понашања окупе најталентованија деца у симфонијски оркестар. Својим активностима фонд подржава развој и школовање младих музичких талената Србије и популаризује музичко образовање и класичну музику. Са циљем ставарања шире платформе за културну размену и повезивање најмлађих, фондација “Деца деци” је од прошле године проширила активности на регион, оформљен је и регионални дечји оркестар који чине деца из 5 градова: Београда, Загреба, Љубљане, Сарајева, Скопља. Сва деца наступају заједно.


Гости ове манифестације биће:


Erica Keen - аташе за културу Амбасаде САД-а у Београду,


Марина Узелац – менаџер фондације „Деца Деци“


Данијела Бајић – уметнички директор Дечје филхармоније.


Чланови Дечје филхармоније као најаву предстојећих концерата имаће свој краћи наступ у следећем саставу:


-виолинисткиња Катарина Мрвић, вишеструки лауреат Републичког такмичења у виолини и виоли, победница Фестивала музичких школа Србије и Смотре талената у Сремским Карловцима, ђак генерације у Основној музичкој школи "Владимир Ђорђевић".


-гудачки квартет у саставу: Тијана Николић и Елеонора Анђелић - виолине, Ања Ђуричић - виола и Душан Законовић - виолончело.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 14 јун 2016 21:57
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија