Кућа Добрих Вести

Login

Такмичење у писању есеја о Републици Кореји

Оцените овај чланак
(4 гласова)

TRESNJAJAPAN4r3344343БEOГРАД - Ради ширења интересовања за Кореју и даљег унапређења односа Кореје и Србије, амбасада Републике Кореје организује такмичење у писању есеја, чији ће победник добити наградно путовање у Кореју.

 

Ове године ,,Кућа добрих вести" је и званични медијски партнер овог догађаја који ће најавити такмичење и објавити победнички есеј, као и репортажу победника, по повратку из Кореје.

Амбасада задржава право да унесе минималне исправке у есеј пре објављивања, уколико буде потребно.

Упутство за такмичаре

Право такмичења имају сви држављани Србије између 18 и 35 година, који претходно нису били награђени путовањем у Кореју на такмичењима које је раније организовала амбасада Републике Кореје. За сва додатна питања око права такмичења, можете контактирати амбасаду путем званичног мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  . Више о овом наградном такмичење можете погледати и на званичној фејсбук страници.

 

Тема есеја је: ,,Моја Кореја: са којим аспектима корејског друштва и културе сте упознати и због чега су они важни за вас?

Есеји би требало да буду написани на српском језику, да имају посебан наслов у складу са садржином, да имају јасну структуру и да буду одраз пишчевог доживљаја или резултата истраживања на тему Кореје. Дужина есеја би требало да буде између 600 и 1200 речи (минимум једна, максумум 2 странице А4 формата), са single space размаком, фонт Тimes New Roman, величине 12. 


Период за слање есеја је од 15. јуна до 31. августа 2016. године, у 15:00 часова, а потребно је послати есеј заједно са попуњеним пријавним формуларом на званичну мејл адресу амбасаде Републике Кореје у Београду: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

                                                  republikakoreja

 

Критеријуми оцењивања есеја биће: Знање о Кореји (30%), Креативност и оригиналност (30%), Стил писање (20%), Интервју (20%). На интервју у амбасади (који ће бити одржан 7. септембра) биће позвани аутори три најбоља есеја и разултати интервјуа ће бити укључени у избор финалног победника.

Строга је забрана плагијата: Сви радови морају бити оригинално дело аутора. Такмичар који пошаље рад са садржином коју није сам написао, биће аутоматски дисквалификован.

Рок за пријаве: Рок за слање есеја и пријава: 15. јун - 31. август 2016. закључно у 15:00 часова


Датум Интервјуа: 7. септембар 2016.


Путовање за овогодишњег победника у писању есеја предвиђено је за: 19. септембар 2016.

Награде


Прва награда: Комплетно плаћено путовање у Кореју и објављивање победничког есеја на порталу ,,Кућа добрих вести".

Друга и треће награда: Диплома и објављивање есеја на порталу ,,Кућа добрих вести".

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 јун 2016 20:52
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија