Кућа Добрих Вести

Login

Филмски фестивал СОФЕСТ 2016 почетком јула у Сопоту

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mirjanakaranovicНационална филмска смотра у Сопоту биће одржана од 5. до 9. јула, а на отварању ће бити приказан редитељски првенац Мирјане Карановић, филм “Добра жена.”


Филмско остварење српске редитељке од почетка године ниже успехе на фестивалима широм света, а не изостаје ни подршка критичара и јавности.

 

Она потписује и сценарио за свој редитељски деби, а у развијању приче су учествовали и редитељи Стеван Филиповић и Дарко Лунгулов.

 

Мирјана такође тумачи главну улогу у филму, а уз њу су се у осталим улогама нашли и Борис Исаковић, Јасна Ђуричић, Бојан Навојец, Христина Поповић и Ксенија Маринковић.

 

Светска премијера одржана је на престижном Санденс фестивалу, а затим је приказан и на фестивалима у Гетеборгу и Кливленду, а домаћој јавности представљен на 44. ФЕСТ-у.

 

Публика је тада филм наградила бурним овацијама, жири је Карановићеву наградио за најбољу женску улогу, а уручена јој је и Политикина награда „Милутин Чолић“ за најбоље остварење у националној селекцији.

Ове године, фокус Филмског фестивала у Сопоту је на сниматељском раду – камери.

 

Извор: Кућа Добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 јун 2016 10:35
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија