Кућа Добрих Вести

Login

Малезијска атлетичарка трчи уз Авалски торањ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

toranjmalezijkauspravnaБЕОГРАД - Поводом обележавања 59. годишњице државности Малезије, амбасада те земље у Србији ће 31. августа организовати трчање уз Авалски торањ на коме ће учествовати и Сувајба Насир, позната малезијска дугопругашица.


Трчање уз Авалски торањ је део хуманитарне туре под називом ,,Мисија једне жене да победи 30 највиших торњева света” и одржаће се у среду 31. августа 2016. у 9:45 часова. Сувајба, бивша малезијска репрезентативка, ће бити прва атлетичарка из те земље на Југоистоку Азије која је икада истрчала уз Авалски торањ.

 

                             toranjpenjanjehorizontalna

 Сувајба Насир је дошла у Србију други пут. Први пут је 2014. године боравила у Србији у оквиру међународне трке дуге 3.333 километара под називом ,,Свиленим путем Марка Пола у супротном правцу“ (АRОМА), тачније у супротном смеру – од Пекинга, главног града Народне Републике Кине до Венеције у Италији.

 

                            malezijatrci

 

Мисија једне жене да победи 30 највиших торњева света


Тада су Сувајба и њен 24-рочлани тим одложили трку да би се придружили волонтерима који су помагали жртвама поплава које су тог пролећа тешко погодиле Србију. Искуство из Србије је Сувајбу инспирисало да управо у Београду почне овогодишњу кампању да истрчи уз 30 највиших торњева света.

 

                                malezijadonacijadva

 

Сувајби Насир ће се у трчању придружити група младих атлетичара из Србије који су одлучили да на тај начин подрже ову манифестацију, којој ће, међу осталима, присуствовати представници Владе Републике Србије, града Београда, као и представници републичких и градских спортских савеза.
Трчање уз Авалски торањ ће пропратити сви већи медији у Малезији.


                            toranjpogledo

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 31 август 2016 07:45
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија