Кућа Добрих Вести

Login

Регионални перформанс „Разнолики градови – срећније друштво“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

image002454545СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - Регионална акција за уметност, културу и унапређење здравља уз подршку Централне европске иницијативе, Мисија ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања организују сутра са почетком у 12 часова регионални перформанс и конференцију „Разнолики градови - срећније друштво“.


Догађај се организује у Еколошком центру Радуловачки, ул. Митрополита Стратимировића 5, у Сремским Карловцима.


Регионални перформанс и конференција представљају завршну активност пројекта “Diversity is Super-City” који обухвата осмодневни резиденцијални боравак 18 младих уметника из Албаније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Румуније, Бугарске, Италије и Хрватске у инспиративном Еколошком центру Радуловачки.


Уметници ће током резиденције радити на културолошким различитостима истражујући различите језике и културе кроз позоришне методологије, перформанс и интеркултурални дијалог.


Последњег дана они ће извести перформанс као продукт интензивног уметничког рада, након чега ће уследити конференција „Разнолики градови – срећније друштво”. Конференција ће бити место за отворени интерактивни дијалог на коме ће говорници и учесници из Србије и региона имати прилику да размене мишљења и искуства о правима, укључивању и побољшању положаја припадника националних мањина у друштву.


Догађај ће укључити и спојити представнике различитих сегмената друштва, владиних и европских институција, експерте, културни, бизнис и цивилни сектор и биц́е отворена за јавност. Овај пројекат представља наставак истраживања о важности инклузије националних мањина у друштвени, културни и економски живот Србије и региона који смо успешно започели и реализовали 2014. године у оквиру пројекта “Minority Inclusion shouldn’t be Illusion” („Инклузија мањина не треба бити илузија").


Пројекат “Diversity is Super-City” је подржан од стране Централне европске иницијативе, Мисија ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија