Кућа Добрих Вести

Login

Промоција књиге "Крилате песме и пријатељи" у возу Романтика

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KPvozzzzzСРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - У суботу је одржана несвакидашња промоција збирке поезије и кратке прозне форме, у возу ”Романтика”, на релацији Београд – Сремски Карловци.


Промовисана је књига ”Крилате песме и пријатељи” која је објединила поезију иницијаторки пројекта ”Крилате песме”: Гордане Влајић, Иванке Радмановић и Милосаве Павловић, као и писаца који су на досадашњим књижевним догађајима наступали са песничким триом ”Крилате песме”, од највећих српских савремених песничких имена до младих нада наше поетске сцене. Тако су у књизи песме Матије Бећковића, Радомира Андрића, Петра Жебељана, Радомира Мићуновића… али и Јасмине Радовановић, Маријане Пилиповић, Мариоле Пантелић, Марка Р. Катића…


Песникиње су у договору са Србија возом представиле збирку у једном од вагона 2. класе и у вагон-ресторану. Путници су изјавили да се осећају привилегованим што су се затекли на овој ”поетској вожњи”. Њихово изненажење, поделили су и учесници промоцији, не кријући задовољство реакцијом путника, а посебно домаћина воза ”Романтика” који су се својом љубазношћу и предусретљивошћу потрудили да и путници и писци ову промоцију запамте као изузетно необичну и пријатну.


Након промоције у возу, песници су посетили Карловачку гимназију, где су такође представили књигу ”Крилате песме и пријатељи” али и разговарали са ученицима Гимназије ”Урош Предић”, гостима овог дешавања и ученицима Карловачке гимназије које је окупила професорка Маја Стокин.


Мисија ”Крилатих песама” је свеобухватан пројекат, јер песникиње Влајић, Радмановић и Павловић поезију популаришу наступајући на (за поезију) неочекиваним местима попут: воза, брода, трамваја ”двојке”, вараждинског гробља, црква у Бечу, Миксер хаус… трудећи се да на сваки од својих наступа позову и песничке величине и младе и талентоване писце који тек утабавају стазе својих каријера и траже се у животним лавиринтима.


Овога пута, у промоцији на шинама, у Возу ”Роматика” и Карловачкој гимназији су учествовали: Гордана Влајић, Иванка Радмановић, Милосава Павловић, Рајко Џаковић, Димитрије Буквић, Бранислав Зубовић, Јасмина Радовановић, Александра Михајловић, Николина Ђорђевић и Јована Ивановић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 октобар 2016 15:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија