Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за мале грантове „Доношење одлука уз подршку“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logo-projektaБЕОГРАД - Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С објавила је конкурс за мале грантове под називом „Доношење одлука уз подршку“ који треба да допринесе јачању капацитета организација цивилног друштва за заштиту равноправности особа са инвалидитетом пред законом.


Општи циљеви пројеката у оквиру конкурса „Доношење одлука уз подршку“ су: унапређивање заштите људских права особа са инвалидитетом који су лишени пословне способности или су у ризику да буду лишени пословне способности, развијање практичних модела доношења одлука уз подршку који треба директно да подрже особе са инвалидитетом, али и да допринесу даљој реформи законодавства у области старатељства над одраслима у складу са Конвенцијом о правима особа са инвалидитетом.


Конкурс је намењен организацијама цивилног друштва које су регистроване у Републици Србији и које су директно одговорне за припрему, управљање пројектом и извештавање, најављено је на званичном порталу ове организације.


Приоритет ће имати организације које окупљају особе са интелектуалним и психосоцијалним тешкоћама или организације које пружају подршку овим особама. Особе са интелектуалним и психосоцијалним тешкоћама морају бити директно укључене у припрему и реализацију пројекта.


Укупан износ за финансирање малих грантова је 1.460.000 динара а појединачни грант не сме да износи више од 365.000 динара
Предлози пројекта се подносе до 1. новембра 2016. године на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Конкурс за мале грантове „Доношења одлука уз подршку“ је део пројекта „Пословна способност као предуслов равноправности особа са инвалидитетом пред законом“, који реализује Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С у партнерству са Правосудном академијом и Правним факултетом Универзитета у Београду. Пројекат финансира Европска унија у оквиру програма Европски инструмент за демократизацију и људска права (EIDHR Country-based scheme 2015 & 2016).


Више о конкурсу и начину пријављивања прочитајте ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија