Logo
Одштампајте ову страницу

Првенство особа са инвалидитетом Београда у боћању

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Bocanje3eeeeПоводом међународне Недеље солидарности, већ традиционално ове седмице је у сали СЦ „Олимп Звездара”, одржано првенство у боћању – дисциплини, која је и овог пута потврдила због чега се с правом сматра најпопуларнијим и најмасовнијим параолимпијским спортом – које је окупило више од 40 екипа оба пола, свих узраста и видова инвалидитета из свих делова града.


Такмичење је одржано у четири категорије, а у конкуренцији корисника више установа социјалне и здравствене заштите, ученика неколико школа, као и чланова бројних удружења и организација особа са инвалидитетом.


Златне медаље су као шампиони освојиле екипе Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју (јединица из Шекспирове улице), удружења „Победник” са Новог Београда и УПИК „Дунав”, а међу најмлађим суграђанима екипа школе „Миодраг Матић”.


Организатор манифестације, која је протекла у спортској и срдачној атмосфери био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, а присуство представника градске општине Звездара, СЦ „Олимп Звездара” и Савеза за церебралну и дечју парализу Београда дало јој је посебан значај и признање.


Oдржавање манифестације омогућено je захваљујући разумевању и помоћи Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 октобар 2016 11:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015