Кућа Добрих Вести

Login

Међународни конгрес студената туризма и хотелијерства

Оцените овај чланак
(3 гласова)

HOTELIJERSTA43434БЕОГРАД - У Новом Саду ће се у периоду од 25. до 27. новембра одржати III Међународни конгрес студената туризма и хотелијерства - #MEKST2016, у организацији удружења “Фортунс”, а у сарадњи са Међународном асоцијацијом студената туризма и хотелијерства (IASTH) и Природно – математичким факултетом из Новог Сада.


Овај догађај је прошле године окупио преко 700 студената, а ове године се очекује још већи број студената из преко 11 земаља Европе.

 

Учесници ће поред предавања имати прилику да упознају културно историјске знаменитости Новог Сада, најавила је Туристичка организација Новог Сада.


Србија као домаћин на овом међународном догађају јача имиџ доброг комшије проевропске орјентације и потврђује га на делу.

 

Организовање пројеката на територији Србије који окупља младе људе, студенте и омогућавају им дружење, забаву и едукацију на једном месту, нуди велику могућност за туристичку презентацију наше земље. Овакве манифестације такође пружају могућност страним студентима да упознају једну нову Србију – модерну, лепу, еколошку и наравно Србију која је отворена ка свету.


С обзиром на то да су за Србију као туристичку дестинацију емитивна тржишта околних земаља веома битна, а да су посетиоци нашег догађаја управо млади људи из тих земаља, добра организација пројекта са којег ће учесници понети незаборавна искуства одличан је вид промоције, јер су управо млади људи најбољи амбасадори и промотери туристичких потенцијала наше земље.


Веб маркетинг у туризму


Предавање ће се одржати у највећем амфитеатру Природно – математичког факултета у Новом Саду. Теме овогодишњег MEKST-а су: Веб маркетинг у туризму, Фестивалски туризам и Нови концепти управљања у хотелима.


Веб маркетинг у туризму – Данас уз огромну конкуренцију неопходно је понудити креативна решења која ће вас одвојити од осталих, одушевити кориснике, омогућити да успоставите трајну комуникацију са њима и што је најважније остварити позитивне коментаре и препоруке. Стављајући нагласак на нове wеб технологије и квалитетном комуникацијом на друштвеним мрежама могу се побољшати продајни резултати и повећати попуњеност смештајног капацитета. Веб маркетинг у туризму је посебно делотворан јер се све активности прецизно усмеравају управо према особама које чине циљну групу.


Интернет маркетинг у туризму у бројкама:


96 одсто путника путем интернет започиње своје истраживање о путовању
85 одсто путника сматра интернет главним извором информација
94 одсто стручњака указује на већу просечну посећеност њихове wеб странице од стране потенцијалних туристичких путника који су привучени атрактивним онлине садржајем
70 одсто путника користи искључиво мобилне уређаје при информисању о путовању, стога је пожељно да су wеб странице прилагођене свим уређајима
60 одсто маркетинг стручњака верује да професионална корисничка подршка повећава раст продаје смештајних капацитета.

 


Фестивалски туризам


Фестивалски туризам – фестивали позитивно утичу на повећање броја долазака гостију на дестинацију, повећања броја ноћења, повећање туристичке потрошње, продужују сезону, подстичу госте да се враћају на дестинацију и тиме стварају лојалност.

 

Организација догађаја и фестивала са собом доноси бројне погодности, како за индивидуалне предузетнике, тако и за целокупну локалну заједницу и туристичку регију. Фестивалски туризам утиче на развој локалне инфраструктуре, на изградњу нових смештајних капацитета и побољшава рад свих пратећих садржаја у граду за време одржавања неког фестивала.


Само ЕXIТ, Гуча и Бир фест привуку најмање милион и двеста хиљада посетилаца годишње. Приходи од ових манифестација мере се десетинама милиона евра и у сталном су порасту.


Нови концепт управљања у хотелима


Нови концепти управљања у хотелима – Како би опстали на савременом тржишту, хотели су приморани да прате брзе кораке савремене технологије. Само они хотели који успеју да „испрате“ дешавања на тржишту биће довољно конкурентни и занимљивији гостима који постају све захтевинији када је одабир хотела у питању.


Хотели који прате трендове, улажу много и уводе разне иновације, а циљ је пре свега смањивање трошкова пословања, обавезна присутност на друштвеним мрежама, као и рационализација људских ресурса и ускоро неће бити чудно да током целог свог боравка, од резервација до напуштања собе, гост неће имати ни један лични контакт са „живом“ особом у одабраном хотелу.


Пријаве можете извршити на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 31 октобар 2016 14:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија