Кућа Добрих Вести

Login

Споразум о сарадњи министарства културе и информисања и British Councila

Оцените овај чланак
(9 гласова)

irenaspoavocБЕОГРАД - Поводом званичне посете британског министра спољних послова Бориса Џонсона(Johnson), Министарство културе и информисања Републике Србије и British Council су данас(10. 11. 2016) потписали двогодишњи Споразум о сарадњи.


У присуству британског шефа дипломатије и српског министра културе и информисања Владана Вукосављевића, документ су потписали директорка British Council-а за Србију и Западни Балкан, Клер Сирс(Clare Sears), и помоћница министра културе и информисања за међународну сарадњу Асја Драча Мунтеан. Овим споразумом две институције су показале посвећеност даљем развоју и пружању подршке међународној сарадњи Велике Британије и Србије у области културе.

 

Споразум је потписан током посете британског министра спољних послова Југословенској кинотеци у Београду, а циљ посете био је представљање различитих области у којима British Council сарађује са српским институцијама културе и независним ауторима.


„Желимо да урадимо све што је у нашој моћи да подржимо ову сарадњу и да изградимо мостове између Велике Британије и Србије. Изузетно ми је драго што ћемо потписати овај Споразум о сарадњи“, рекао је том приликом британски министар спољних послова Борис Џонсон.

                                    braitanca
„Министарство културе и информисања Републике Србије снажно подржава и подржаваће убудуће интензивну међународну сарадњу и интеркултурни дијалог између држава. Посебно ми је задовољство што смо овом приликом позвани да потпишемо Споразум о сарадњи са British Council-ом. Та сарадња је до сада била врло квалитетна и активна. Овај ће споразум поново омогућити додатно институцијално јачање те сарадње,” рекао је српски министар културе и информисања.


У наредне две године према Споразуму, Министарство и British Council ће сарађивати у области пружања подршке стручњацима у аудио-визуелном сектору у Србији, подизању капацитета српских музеја, као и пружању подршке пројекту „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.


У оквиру посете, министру Џонсону је представљен и велики успех недавно одржане изложбе Дејмијана Херста „Нова религија“ у Музеју савремене уметности Војводине, у Новом Саду. Срео се и са представницима EXIT фестивала, партнера British Council-а на развоју јединствене дигиталне музичке платформе „Mix the City – the Balkans“, www.mixthecity.com.
Био је уприличен и кратак обилазак зграде Југословенске кинотеке током ког му је представљен рад Филмског центра Србије, партнера на предстојећем британском филмском фестивалу „Film and Chips“, а имао је прилику да види и бета верзију мобилне игре British Council-а инспирисане Шекспировом драмом „Сан летње ноћи“, која ће ускоро бити представљена јавности.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 11 новембар 2016 15:07
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија