Кућа Добрих Вести

Login

Сајам етно хране и пића на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hranaipicie345665БЕОГРАД - Елитна и највећа регионална смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа намењених тржишту – 11. Сајам етно хране и пића, одржаће се од 23. до 26. новембра у хали 3 Београдског сајма.


Покровитељи манифестације су Министарство пољоривреде и заштите животне средине Републике Србије и Град Београд, најавио је Београдски сајам.


Своје производе представиће више од 400 домаћих и иностраних произвођача хране и пића, припреманих по традиционалним рецептима, на традиционални начин. У сајамској понуди наћи ће се више од две хиљаде различитих производа карактеристичних за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина, које се праве по посебној рецептури и у ограниченој количини за тржиште – „национални специјалитети“.


Један од циљева ове сајамске манифестације јесте афирмација традиционалних производа као прворазредног тржишног и извозног артикла и незаобилазног елемента туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује, попут лесковачког ајвара, качарског меда, хомољског меда, дуван чварака, футошког купуса, пиротских пегланих кобасица, вурде, спрже, па чак и препеличијих јаја, џемова, слатка, киселе зимнице, сувомеснатих специјалитета, млечних производа, козјих сирева, меда, чајних мешавина, сушеног воћа, пекарских производа, вина, ракија...


Културна баштина


Пословни императив Сајма етно хране и пића, садржан и у радном слогану „Утемељење робне марке етно производа“, јесте, пре свега, едукација произвођача у контексту брендирања традиционалних производа кроз унапређење производа и начина њиховог представљања и проналажење нових начина продаје и нових тржишта. Циљ је да се овај значајан део етно и културне баштине приближи и препоручи потенцијалним купцима - власницима трговинских радњи, ресторана, хотела, великих трговинских ланаца, њиховим набављачима, дистрибутерима, извозницима, професионалним гастрономима, посебно купцима из иностранства... да се ангажују инвеститори за производњу, амбалажу и пласман етно производа, едукују произвођачи из области стандардизације, упознавања тржишта са специфичним производима и промоције етно хране и пића и традиционалног начина припремања прехрамбених производа као дела културног идентитета народа.


И стручни пратећи програм Сајма етно хране и пића конципиран је тако да системски подржава заштиту географског порекла, рецептуре, увођење система квалитета, правну заштиту, унапређење паковања и метода продаје и друге облике промоције најквалитетнијих производа и произвођача.


Већ по традицији, Сајам ће додатно оплеменити Изложба рукотворина, а последњи дан обележиће такође традиционална - Ревија торти у организацији часописа „Моја практика“.


Сервисне информације


Сајам ће бити отворен сваког дана од 10 до 19 часова, последњег дана до 17 часова.


За пословне посетиоце улаз је бесплатан, уз попуњавање регистрационог листа. За остале заинтересоване грађане улазница кошта 250 динара, за групне посете 150 динара. Цена паркинга је 100 динара по сату.


Новинари и представници медија на манифестацију могу ући уз важећу новинарску легитимацију коју ће показати на улазу у Халу 3 Београдског сајма.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 новембар 2016 13:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија