Кућа Добрих Вести

Login

Мјузикл „Војцек“ у београдској верзији

Оцените овај чланак
(5 гласова)

vocjejБЕОГРАД - Мјузикл легендарног америчког музичара Тома Вејтса(Waits) настао према познатом комаду светске драмске баштине, написаном од, за историју позоришта још значајнијег писца, Георга Бихнерa(Georg Büchner), инспирисао je екипу театра Le Studio и музички састав Rain Dogs, да поставе и српску верзију „Војцека“.


Мјузикл ће бити приказан вечерас са почетком од 20 часова у позоришту Le Studio.


Франак Војцек(Woyzeck), понизни војник стациониран у једном провинцијском немачком граду, покушава да се помири са Маријом, мајком његовог ванбрачног детета. Додатни новац за издржавање своје породице Војцек зарађује радећи физичке послове за капетана и учествујући у медицинским експериментима, које спроводи доктор. Због ових екперимената, Војцеково ментално здравље бива нарушено и он почиње да доживљава низ апокалиптичних визија. У међувремену, Марија посвећује све више пажње другом човеку са којим започиње аферу, због чега Војцекова љубомора расте услед чега ће уследити несрећни и трагични догађаји.


Музика: Том Вејтсом и Катлин Бренан(Tom Waits & Kathleen Brennan)


Режија и дизајн светла: Жан-Батист Демарињи


Сценографија и видео дизајн: Сања Маљковић


Музичка режија: Никола Крстић /Рain dogs


Глуме: Rain Dogs /Le studio

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 новембар 2016 22:54
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија