Кућа Добрих Вести

Login

Ноћ књиге у Србији

Оцените овај чланак
(10 гласова)

nocknjige45454БЕОГРАД - Регионална манифестација Ноћ књиге, петнаеста по реду, одржаће се 16. децембра од 17 до 24 часа, под покровитељством Eurobank Србија.

 

Иначе, Ноћ књиге je покренута 2009. године и постала је најпосећенија манифестација која промовише књигу и читање после Београдског сајма књига, коју за само седам сати посети више од 40.000 љубитеља добре књиге.


Организатори овог својеврсног фестивала књиге су издавачка кућа Лагуна и књижарски ланац Делфи. Издавачка кућа Лагуна са продукцијом од три стотине педесет објављених наслова годишње с правом се назива једном од највећих издавачких кућа у земљи и региону и као потврда квалитета припала јој је и награда за издавача године на недавно завршеном Сајму књига, а и место у најужем избору за најбољег издавача након Лондонског сајма књига, када се нашла и високо се позиционирала на светској мапи издавача. У оквиру књижарског ланца Делфи послује кроз 39 књижара и представља највећу интернет продавницу у региону, www.delfi.rs.


Ноћ књиге ће се одржати у Делфи књижарама и Лагуна клубовима читалаца у Београду и у још 20 градова у Србији.

 

Регионални карактер дају Laguna клубови читалаца у Бањалуци, Тузли, Сарајеву, Подгорици и Никшићу, што у збиру даје 26 градова учесника ове манифестације.


Поред понуде од више од 50.000 наслова и ове године припремљени су фантастични попусти, поклони, промоције, незаборавна дружења са најпознатијим домаћим ауторима, што је само део изненађења у тих неколико сати намењеним љубитељима књига, манифестације под именом Ноћ књигe.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 новембар 2016 22:07
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија