Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс за донације и спонзорства Ерсте Банке

Оцените овај чланак
(0 гласова)

erste-uvodnaБЕОГРАД - У складу са својом стратегијом друштвено одговорног пословања (ДОП), Ерсте Банка је отворила свој традиционални годишњи конкурс за доделу спонзорстава и донација, на који могу да пријаве своје пројекте све организације цивилног друштва и то до 1. новембра. До сада је на овај начин Ерсте Банка подржала више од 400 пројеката, са више од два милиона евра. Овогодишњи конкурс је отворен до 1. новембра, а пројекте могу да пријаве удружења грађана, друштвене организације, фондови, фондације и институције.

Прву селекцију пријава обавиће Фондација Балкански фонд за локалне иницијативе (BCIF), према основним критеријумима конкурса, као што су друштвени значај пројекта и утицај на ширу друштвену заједницу.

Банка ће дати приоритет организацијама чији су мисија и циљеви у складу са вредностима Банке, а које долазе из места у којима Ерсте Банка има филијале. Пријаве из других места, под условом да се пројекат реализује у месту где се налази филијала Банке, такође ће бити узете у разматрање.
Процес одлучивања трајаће највише три месеца по завршетку конкурса. Максимални износ појединачне донације износи 500.000 динара, а максимални износи за спонзорства нису унапред одређени.

"Као и сваке године, Ерсте Банка је отворила конкурс којим ће на ефикасан и транспарентан начин изабрати добитнике донација и спонзорстава у 2013. години, наводи се у саопшењу банке објављеном на sajtu PRObjave.

“За разлику од програма културне децентрализације Центрифуга и подршке младим талентима Суперсте (некадашњи Клуб 27), који се баве специфичним друштвеним темама, овим конкурсом Банка, отвара врата најразличитијим организацијама да затраже финансијску подршку за реализацију својих иницијатива. Позивам све чији пројекти испуњавају услове да се пријаве", рекла је Андреа Брбаклић, извршна директорка у Ерсте Банци.
Детаљна упутства и формулари за пријављивање налазе се у секцији Друштвено одговорно пословање на интернет страницама Ерсте Банке, на адреси www.erstebank.rs/rs/DOP/Sponzorstva_i_donacije.

 

Нова трогодишња стратегија ДОП

Под друштвено одговорним пословањем Ерсте Банка подразумева преузимање одговорности за утицај који има на друштво, нарочито у сферама које су повезане са њеним пословањем. Како би даље унапредила своје резултате на том пољу, Банка је усвојила нову трогодишњу Стратегију друштвено одговорног пословања, којом је дефинисала планове деловања у сферама корпоративног управљања, одговорности у радном окружењу, према клијентима, локалним заједницама и животној средини.

Кроз имплементацију унапређене стратегије за 2012–2014. годину Банка ће наставити да реализује и помаже пројекте који имају за циљ: унапређење образовања, културе и уметности; унапређење социјалне инклузије; смањење загађења, као и подстицање волонтирања запослених.

Део друштвено одговорног приступа Ерсте Банке је и редовно објављивање Годишњег извештаја о друштвено одговорном пословању. Банка настоји да на тај начин представи јавности све активности које је реализовала током претходне године, пружајући позитиван пример другим компанијама и организацијама.

Овогодишњи извештај се разликује од претходних јер је у њему примењена међународно најпризнатија методологија за извештавање о друштвено одговорном пословању и одрживости - Global Reporting Initiative (GRI). Извештај за 2011. се налази на интернет страницама Ерсте Банке, заједно са свим ранијим.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 24 септембар 2012 14:12
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија