Кућа Добрих Вести

Login

Издавачка кућа „Креативни центар“ добила награду на Сајму књига у Нишу

Оцените овај чланак
(7 гласова)

PresadssssНИШ – Издавачка кућа „Креативни центар“ добила је награду „Пресад мудрости“ на Сајму књига и графика у Нишу.


Издавачка кућа „Креативни центар“ је досад два пута била добила вредну награду „Пресад мудрости“, на 35. Нишком сајму књига и графике (1998) за савремени и квалитетно профилисани програм књига посвећених деци, и на 49. Нишком сајму књига и графике (2012) за комплетну продукцију, а ове године и трећи пут, на 53. Нишког сајма књига и графике за едицију „Пустоловине“.
Иначе, на овом сајму 63 издавачке куће из Србије, Црне Горе и Хрватске, изложиле су и представиле стара и нова издања уз сајамске попусте од 30 до 70 процената, као и прегршт изненађења.


Према речима жирија, награда „Пресад мудрости“ за највреднију едицију додељена је „Креативном центру“ из Београда за едицију „Пустоловине“, у којој је ове године објављена и књига „Српске народне умотворине (кратки говорни облици)“, чиме је заокружена колекција посвећена народном стваралаштву.


Ова награда добила је назив по делу првог нишког просветитеља и културног делатника Атанасија Петровића - учитеља Тасе и додељује се за издавачки допринос, комплетну продукцију издавача, највреднију колекцију, комплет, библиотеку, едицију и томове.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 новембар 2016 16:47
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија