Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за новинарске награде "Цвет једнакости"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

image4546БЕОГРАД - Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало је конкурс за новинарске награде "Цвет једнакости".


Награда „Цвет једнакости“ додељује се за медијске прилоге који се баве темама инвалидности, промовишу активности, права и достигнућа особа са инвалидитетом, а који су објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја, објавило је Удружење новинара Србије (УНС).


Наградом „Цвет једнакости“ афирмише се се социјални модел инвалидности и активизам особа са инвалидитетом, промовишу се њихови потенцијали, достигнућа, права, инклузивни приступ и креативност.


Прилози са којима аутори конкуришу требало би да подстакну позитивне промене у ставовима људи, боље разумевање и прихватање различитости, као и стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.


Конкурс траје од 12. децембра 2016. до 17. фебруара 2017. године.
Награде ће бити додељене 18. марта 2016. године у оквиру манифестације „Кикини дани“.


Услови конкурса


На конкурс се могу пријавити аутори прилога који живе и раде на територији Србије. Аутори морају бити држављани Србије и имати најмање 18 година.


Радови морају бити објављени у медијима у Србији који су уписани у Регистар медија и морају имати видљиво обележје медија у коме су објављени.


Сваки учесник може конкурисати са једним радом, који је објављен у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2016. године.


Уз рад доставити попуњен пријавни формулар (који можете преузети овде) и кратку биографију аутора.


Писани радови који се шаљу поштом или мејлом морају бити скенирани у .pdf формату.


Радови објављени на веб-у, који се шаљу поштом, морају бити нарезани на DVD са навођењем линка за тај рад.


Уз текстове који су објављени на веб-у, а достављају се мејлом, потребно је навести линк за тај чланак на интернету.


Награде


Награде ће бити додељене за најбољи рад у свим категоријама и по једна награда за сваку од четири категорије – телевизјски прилог, радијски прилог, интернет и прилог у штампи.


Награде додељује стручни жири кога чине новинари и представници Удружења дистрофичара Златиборског округа Ужице.


Награде по категоријама подразумевају једнак новчани износ и плакете, док ће аутору најбољег рада у свим категоријама бити додељена и статуета „Цвет једнакости“.


Начин и рок за достављање радова


Радови се могу доставити поштом на адресу: Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице, Улица Кнеза Лазара број 2, 31000 Ужице, са назнаком - За новинарски конкурс „Цвет једнакости“ или мејлом на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (у наслову мејла уписати - За новинарски конкурс „Цвет једнакости“)


Радове доставити најкасније до 17. фебруара 2017. у 15 часова. Радови пристигли после наведеног рока неће бити разматрани.


За додатне информације особа за контакт је Чедомир Цицовић, контакт телефони: 031/500-122 и 064/188-94-93


„Кикини дани“


Удружење дистрофичара Златиборског округа, у знак сећања на Тијану Петровић – Кику, организује манифестацију „Кикини дани“. Тијана је била дугогодишња портпаролка и активисткиња Удружења.


Рођена је 1985. године у Ужицу где је и живела и радила све до фебруара 2013. када нас је прерано напустила.


Залагала се за промовисање и употребу адекватне терминологије, заговарала социјални модел инвалидности и његово спровођење у пракси, као и за инклузивни приступ особама са инвалидитетом у друштву, у области образовања, запошљавања, здравствене и социјалне заштите. Њен велики допринос је и у заступању концепта тзв. „универзалног дизајна“, који се односи на приступачност свих јавних површина и објеката особама са инвалидитетом. Резултати њеног ангажовања превазилазили су оквире локалне заједнице и имали су велики утицај на комплетно српско друштво. До дана када нас је прерано напустила, фебруара 2013. године, Тијана је свакодневно спроводила своју мисију и мисију Удружења - унапређење положаја особа са инвалидитетом и стварање једнакх могућности за њих у друштву.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 18 децембар 2016 21:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија