Кућа Добрих Вести

Login

Конференција "Нове технологије у образовању"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ParkhaukeБЕОГРАД - Конференција и сајам посвећени употреби ИКТ у образовању одржава се у Белекспо центру од 9. до 11. фебруара, а један од партнера манифестације је и Центар за промоцију науке.


Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отвориће међународну конференцију International policy dialogue.Том приликом биће потписан Споразум о сарадњи Министарства и British Council.


На манифестацији на којој учествује више од 6.000 учитеља, наставника, универзитетских професора, директора школа, родитеља, као и представника привредног и невладиног сектора, Центар за промоцију науке је један од партнера, а конференцију организује Британски савет.


На конференцији која је увод у сајам „Новим технологијама у образовању 2017“ ће учествовати и амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф и министри образовања из земаља региона.


Током конференције, на различитим предавањима, панел дискусијама и дебатама, учесници ће се боље упознати са стратешким, али и свакодневним приступом употреби ИКТ у основним и средњим школама и на факултетима, о обуци наставника за употребу нових технологија у учионици, дигиталним уџбеницима, учењу преко интернета и дигиталном насиљу, као и другим темама које су битне за савремено образовање. Посебни сегмент програма биће посвећени инклузивном образовању уз подршку нових технологија, употреби ИКТ у предшколском образовању, као и теми ИКТ у развоју људских ресурса у пословном окружењу.


Паралелно са конференцијом, организован је пратећи и сајамски програм у оквиру кога ће практична решења у области ИКТ у образовању представити више од 40 компанија из Србије, земаља региона и Велике Британије.

 

 

Посетиоци сајма ће моћи да сазнају како деца уз различите алате могу да постану мали програмери, виде како функционише дигитални буквар, испробају интерактивну таблу или провере да ли је процес учења делотворнији када је у учионици робот, као и увере се да 3Д штампач не мора да буде ствар научне фантастике.


На сајму који прати конференцију „Нове технологије у образовању“, Центар за промоцију науке ће на свом штанду представити концепт научних паркова: паркови науке су отворени и специфично организовани простори у којима се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз игру и непосредно искуство, а охрабрују знатижељу и омогућују позитивну атмосферу за учење.


Након отварања дванаест научних клубова током 2016. године, у овој години планирано је да се отвори исти број научних паркова широм Србије.

 

Сврха оваквих паркова је да се на природном и јавно доступном зеленом простору окупе аутентични примери научних феномена који пружају могућност свим посетиоцима да на интерактиван и лак начин учествују у тражењу одговора како и зашто нешто ради.


Конференција и сајам „Нове технологије у образовању“ моћи ће да се прати на на сајту www.britishcouncil.rs, уз утиске акредитованих блогера који ће извештавати са лица места. Дискусија на Твитеру одвијаће се на званичном хештегу #NewTechEdu.

 

Британски савет је организовао конференцију и сајам уз подршку неколико партнера, а поред Центра за промоцију науке, ту су и Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Британска амбасада у Београду, Привредна комора Србије и компанија Скилс.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 фебруар 2017 20:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија