Кућа Добрих Вести

Login

Концерт младих флаутиста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gvarnerijus343434БЕОГРАД – Центар лепих уметности „Гварнериус“ организовао је синоћ концерт талентованих младих флаутиста, награђиваних ученика музичке школе „Др Војислав Вучковић“ из класе проф. Иване Поповић – Страхиње Радоичића, Софије Михаиловић и Маје Јовановић.


Млади таленти су наступили уз клавирску сарадњу професорке Мирјане Пајевић, а на програму концерта су дела Росинија, Вивалдија, Хајдна, Попа, Бизеа, Чајковског и Телемана.


Страхиња Радоичић рођен 2000. године, ученик је III разреда средње музичке школе „Др Војислав Вучковић” у класи професорке Иване Поповић, као и ученик Пете београдске гимназије.


Као солиста и члан камерних ансамбала и оркестара учествовао је на концертима у оквиру музичке школе поводом разних догађаја као и у оквиру Филхармоније младих „Борислав Пашћан”, чији је активан члан од 2015. године. Победник је на више домаћих и међународних такмичења од којих се издвајају: Фестивал флаута у Ваљеву „Живорад Грбић”, Међународно такмичење „Даворин Јенко”, Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије.


Софија Михаиловић је рођена у Београду 2004. године. Иде у V разред ниже музичке школе „Др Војислав Вучковић”, у класи професорке Иване Поповић.


Током досадашњег школовања, као солиста и као члан камерних ансамбла, учествовала је и била добитник награда на више домаћих и међународних такмичења: Међународно такмичење „Даворин Јенко”, Такмичење дрвених дувача – Пожаревац, Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије, 60. Фестивал музичких и балетских школа Србије. Такође је учествовала на разним концертима у оквиру музичке школе, као и у оквиру Филхармоније младих „Борислав Пашћан”, чији је активан члан.

 

 

Маја Јовановић је ученица петог разреда музичке школе „Др Војислав Вучковић”, у класи професорке Иване Поповић.


Наступала је на многим концертима као солиста и члан камерних ансамбала у организацији музичке школе поводом разних догађаја, као и у организацији Филхармоније младих „Борислав Пашћан”. Добитница је награда на такмичењима као сто су: Међународно такмичење „Даворин Јенко”, Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије, 60. Фестивал музичких и балетских школа Србије.


Мирјана Пајевић завршила је нижу и средњу музичку школу „Др Војислав Вучковић”, у класи проф. Гордане Малиновић. Ишла је на семинаре код проф. Олге Јовановић, и била је члан камерне опере „Др Војислав Вучковић”. Музичку академију је завршила у класи проф. Зорице Димитријевић. На факутету, у оквиру клавирског дуа Пајевић-Чотра, у класи проф. Ингрид Бајић, осваја бројне награде на такмичењима. Године 2002. добија награду за најбољег музичког сарадника на такмичењу соло певача. Од 2000. године до данас ради као корепетитор-музички сарадник у СМШ „Др Војислав Вучковић”.

 

Улаз на концерт је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 фебруар 2017 15:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија