Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде Најбољим едукаторима Србије за 2016. годину

Оцените овај чланак
(1 Глас)

edukatorizivojinБЕОГРАД - Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“ организовало је протекле седмице свечану доделу признања за 16 најбољих едукатора Србије, у просторијама Центра лепих уметности Јована Колунџије у Београду.

 

Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић" трећу годину за редом наградило је најбоље едукаторе наше земље који на часу и у склопу свог предмета и редовне наставе подстичу ученике на иновативност и проактивност. Наградило је оне који се изузетно залажу и мотивишу ученике да развију своје способности и таленте и ван онога што се подразумева под редовном наставом.

 

Ове године, награђени су учитељи и наставници из различитих делова Србије, па тако имамо награђене из Алексинца, Бачке Паланке, Београда, Чачка, Каравукова, Кикинде, Крагујевца, Крушевца, Куле, Ниша, Новог Сада и Панчева.

 

Међу њима се налази пет учитељица,  пет наставника основних школа и шест наставника средњих школа. Њихове биографије, као и то чиме су заслужили да понесу титулу најбољих, можете погледати на овом линку.

 

Хвала што постојите - поручили су учитељи и наставници Удружењу Живојин Мишић

 

Примајући ово угледно признање награђени просветни радници имали су сами речи хвале и захвалности за Удружење Живојин Мишић истичући да је оно ,,једна од ретких тачака у нашој земљи која се труди да негује оно што је најважније, а то су људи".  Захвалили су се овој компанији на дивном примеру што из свог профита издваја средства да финансира један овако подстицајан пројекат за све наставнике и учитеље који се труде да препознају и подстакну посебности и таленте сваког свог ђака.

 

Сви едукатори су поред личне награде од 40.000 динара, награђени и са по 100.000 динара, које у наредних годину дана могу искористити за унапређење рада са ученицима.

 

                           znati

 

 

Награђени су следећи едукатори - 16 величанствених:

 

Гордана Јосимов, учитељица разредне наставе у ОШ „Васа Живковић”, Панчево Драгана Менчик, учитељица разредне наставе у ОШ „Свети Сава”, Бачка Паланка Татјана Ковачев, учитељица разредне наставе у ОШ „Бора Станковић”, Каравуково, Оџаци Тања Вречко, учитељица разредне наставе у ОШ „Младост”, Београд Маријана Коларић, учитељица разредне наставе у ОШ „Петефи бригада”, Кула Бранислава Живановић, наставник дефектолог у ОШ „Душан Дугалић”, Београд Владимир Мајсторовић, наставник географије у Прехрамбено-угоститељској школи, Чачак Данило Боровница, наставник математике у ОШ „Свети Сава”, Кикинда Владан Младеновић, наставник физике у ОШ „Иван Вушовић” у Ражњу и Алексиначке гимназије у Алексинцу Александар Стевановић, наставник филозофије у „Техноарт Београд”, школи за машинство и уметничке занате, Београд Младен Јовановић, наставник рачунарства и информатике у ОШ „Мирослав Антић”, Ниш Маринко Петковић, наставник физике и хемије, Школа за основно и средње образовање “Милан Петровић”, Нови Сад Нада Стојичевић, наставница електрогрупе предмета, Електротехничка школа „Никола Тесла”, Панчево Драгана Милићевић, наставница физике у Гимназији Крушевац Александра Секулић, наставница српског језика, Економско-трговинска школа, Кула и Катарина Вељковић, наставница рачунарства и информатике, у Првој крагујевачкој гимназији.

 

Ко су најбољи едукатори Србије?

 

Наши најбољи едукатори су инспиративни покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини. То су они људи који заиста праве разлику у свом послу. Њихови часови су другачији и занимљиви, они примењују савремене методе наставе, организују најразличитије ваннаставне активности, а децу подстичу на рад, истраживање и проактивност. Они су едукатори који треба да дају позитиван пример осталим предавачима. Зато кажемо да су они предузетници у свом послу.

 

Како се бирају најбољи?

 

Кандидате су пријављивали ученици, њихови родитељи, колеге или било ко ко сматра да познаје изузетног наставника. У избору најбољих су поред Удружења као организатора учествовали прошлогодишњи награђени, затим Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за развој запослених у образовању (ЗУОВ), директор Математичке гимназије Срђан Огњановић и координаторка ПИСА истраживања у Србији Драгица Павловић-Бабић.

 

                           eduporezned

 

Шта су награде?

 

Сви награђени едукатори поред личног дела нагрде добијају и 100.000 динара за унапређење свог рада, а новац може бити потрошен на реалиазацију разних пројеката са ученицима, или опрему коју награђени сматрају корисном за развој метода учења и позитивним утицајем на децу. На овај начин желимо да им омогућимо да већ постојеће пројекте реализују, као и да покрену неке нове идеје и пројекте.

 

Чиме се бави Удружење “Живојин Мишић”?

 

Удружење за подстицање предузетништва “Живојин Мишић” основала је српска компанија Devana Technologies из жеље да део свог профита уложи у развој друштва и економски напредак земље. Удружење је невладина непрофитна организација која своја средства улаже у пројекте које сама реализује, уз несебичну помоћ и савете сарадника и пријатеља. Мисија Удружења је да иновативним пројектима системски развија предузетнички дух и амбицију код младих људи. Циљ Удружења је да подстиче предузетништво код младих и усмерава их ка истрајности, иновативности и иницијативи, да допринесе едукацији деце и подстакне грађане и друштво на иницијативу и натпросечне резултате. Подржавањем едукатора који у образовању младих иду корак даље и уче их иновативности, упорности и активизму подржавамо људе који децу оспособљавају да у будућности буду стубови напретка и развоја земље.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 фебруар 2017 15:36
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија