Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: "Виктор Франкл – има ли живот смисла до последењег даха"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

smisaocovekzivot434343БЕОГРАД – Вечерас у Дому омладине са почетком у 19 часова биће одржана трибина „Виктор Франкл – има ли живот смисла до последњег даха“.


Трибину организују Дом омладине Београда и Институт за истраживање културе и хришћанства а на њој ће говорити психолози Владан Беара и Александар Шибул.

Виктор Франкл, психијатар који је преживео сву патњу концентрационог логора успео је да осмисли свој живот насупрот ужасу који је опитовао, гледајући убијање, мучење, понижавање и обезлићење људи, тиме је трасирао пут за логотерапију која је појам егзестинције ставила у фокус новог психотерапеутског правца.


Франкла сматрају оснивачем Треће бечке психијатријске школе, после психоанализе Сигмунда Фројда и индивидуалне психологије Алфреда Адлера. Франкл је тражење смисла сматрао примарном мотивационом снагом у човеку називајући је воља за смислом, насупрот принципу задовољства из класичне психоанализе, односно Адлеровој вољи за моћ.

 viktorfrankllllll                  
Најпознатија књига Виктора Франкла је Man's Search for Meaning (Човекова потрага за смислом) - у Србији позната под називом Зашто се нисте убили: Тражење смисла живљења, која описује његова искуства у концентрационом логору, где он говори о тражењу смисла живљења и где нуди разлог за живот, упркос тешким околностима.


Франкл је постао један од кључних стручњака у егзистенцијалној терапији и извор инспирације хуманистичким психолозима.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено понедељак, 10 април 2017 22:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија