Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о безбедности саобраћаја у локалној заједници

Оцените овај чланак
(1 Глас)

saboracja45454545На Тари, у хотелу „Оморика“ од 19. до 22. априла одржава се XII међународна конференција „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“.

 

Намера организатора је дасе локалне заједнице подстакну да, активирањем локалних потенцијала, усвоје стратешкедокументе, дефинишу циљеве и рализују акције усмерене ка повећању безбедности усаобраћају.


Свесни да се једино тако може даље подстаћи сарадња свих субјеката који омогућавајубезбедније одвијање саобраћаја у нашој земљи, организатори Конференције су: Саобраћајни факултет из Београда, Криминалистичко-полицијска академија из Београда, Факултет техничких наука из Новог Сада и бројне институције којепромовишу и унапређују безбедност у саобраћају у Србији и иностранству.


Међу њима је и Центар за моторна возила (ЦМВ) Ауто-мото савеза Србије, генерални спонзор овеманифестације.

 

Конференција се одржава сваке године у различитим срединама и градовима Србије.


Овегодине, на Тари очекује се више од 400 учесника, представника локалних заједница, научнообразовних институција, компанија које се баве сегментима безбедности у саобраћају, МУП-аРС, јавних предузећа и државних установа.


Конференција је форум за представљање научних,најбољих студентских и других радова, мера, те резултата и могућности у локалнимсамоуправама, али и опреме и услуга које унапређују безбедност у саобраћају.

 

На конференцију су позвани истраживачи, наставници, планери, пројектанти, представници јавног иприватног сектора, владиних и невладиних организација, одговорни представници Саобраћајне полиције и сви који одлучују о безбедности у саобраћају.


Скуп је део заједничких активности у оквиру деценије међународне акције за безбедностсаобраћаја на путевима, која траје до 2020.


Циљ је да се то де године у целоом свету, број жртава у саобраћају смањи за пет милиона погинулих и 50 милиона повређених људи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 април 2017 17:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија