Кућа Добрих Вести

Login

Скадарлија освојила "Златну чашу гостољубља"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skadarlboe4545БЕОГРАД -  Поводом отварања летње туристичке сезоне, у најпознатијој боемској улици у Београду, у кући Ђуре Јакшића, објављени су резултати истраживања Међународне туристичке патроле “Sacen Internacional”.


Председник “Sacen Internacional”, Драган Глигоријевић је рекао да је задовољан квалитетом зимско - летње туристичке сезоне у региону југоситочне Европе и Медитерана. Туристичка патрола обишла је Шпанију, Француску, Италију, Грчку, Аустрију, Кипар, Малту, Црну Гору, Словенију, Храватску, Македонију, Босну и Херцеговину, Бугарску, Румунију, Мађарску, Ту рску и Албанију, као и градове Барселону, Ницу, Венецију, Беч, Београд, Праг, Опатију, Порторож, Пореч, Дубровник, Херцег Нови, Будву, Скадар, Охрид...
Од ове године, у акцији ”Бирамо најбоље у туризму” укључене су земље Mедитерана у свих петнаест категорија.


Глигоријевић је истако да је Шпанија убедљиво најбоља на Медитерану, а Венеција је ове године одбранила титулу најбољег приморског града у региону.


Скадарлија је најгостољубивије туристичко место у региону, док је Баља Лука најбоља у континенталном туризму. Будва је најбоља у масовном туризму региона, Охрид је најбољи у оганизацији културних догађаја, Истра у винском туризму, а Опатија у бањско-здравственом туризму, а Ђердап у етно-еколошком туризму за 2016. годину.


Наши су однели још једну победу у кулинарству. “Витез кулинарства 2016. године југоисточне Европе и Медитерана” је Мића Стојановић из Србије, творац чувене Карађорђеве шницле.


Глигоријевић подсетио је и да је ово 26. година избора туристичког оскара “Златног туристичког срца”. Свечано уручење биће уприличено 29. априла на званичном отварању летње туристичке сезоне 2017. године у Скадарлији са богатим културним програмом кроз изложбе, ликовне радионице и рецитале који ће нас пратити целе сезоне и вратити нас у најбоље дане најлепше културне четврти Београда.

 

Аутор текста: Наташа Ускоковић


Последњи пут измењено уторак, 25 април 2017 21:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија