Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал књига „Пази шта читаш“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pazistacitas4545БЕОГРАД - Други по реду фестивал књига „Пази шта читаш“ – Хуманистика, култура и уметност одржаће се од 24-27. маја 2017 у хотелу „Envoy“ у Чика Љубиној 13 у Београду.

 

Ова тродневна манифестација окупља преко 30 издавача из Србије на једном месту, ан којој ће бити представљени пажљиво одабрани наслови из стурчне литературе из области друштвених  наука и пословне књиге, поставши високе критеријуме за избор наслова који би били представљени путем великих паноа 1,5 пута 2 метара, селектованих са 700 наслова по областима а не по имену издавача: лингвистика и теорија књижевности, историја, архитектура, ликовна уметност и дизајн, музика и сценске ументности и психологија, антропологија, етнологија, социологија, филозофија, биографије.

 

 

Циљ фестивала под слоганом „Декодирање историје“ јесте да се прмовише не само читање, већ и да се скрене пажња на значај релеватних садржаја у издавачкој продукцији Србије у области хуманистике, културе, уметности и укаже на глобалне трендове мултидисциплинарног приступа у овим областима као и да се укаже на значај изидаваштва у националној култури Србије.

 

 

Да се чује глас библиотекара и прмовишу појеидни наслови по избору издвача, без истицања и фаворизовања истих, већ књига и да ову врсту литературуре приближи библиотекама.

 

 

Поред промоција књига, предвиђено је и да стручни жири, састављен од компететних културних посленика из различитих области, изабере најбоље књиге у три категорије: књига која остварује научни допринос уз поштовање критеријума професионалног издаваштва, књига која доприноси иновативно-образовној пракси и вредно репринт издања старе књиге чија врендост и актуелност одолева времену.

 

 

Фестивал је намењен студентима и средњошколцима, библиотекарима, докторантима, младим уметницима, професорима друштвених и хуманистичких наука и уметничких заната, руководиоцима и запослнеима у установама културе,туризма и локалне заједнице, али и свим образовним грађанима заинтересованим за друштвене науке и културу.

 

 

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено субота, 13 мај 2017 18:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија