Кућа Добрих Вести

Login

Галерија Прогрес: Тесла, наука и уметност на једном месту

Оцените овај чланак
(2 гласова)

arttoscinsee454545БЕОГРАД - Tesla Science Foundation у сарадњи са Галеријом Прогрес, у оквиру манифестације “Теслин Народ 2017“ организује међународну изложбу модерне уметности ( слике, скулптуре, графике и инсталације ) инспирисане утицајем и преклапањем научног и уметничког стваралаштва.

 

Изложба ће се одржати од 7. до 14. јула у галерији Прогрес.


Биће представљени радови уметника Србије и региона: Никола Зигон, Јелена Крсић, Михаило Стошовић, Гала Чаки, Виктор Кис, Душица Пејић, Проф. Мирослав Лазовић, Гордана Томић, Иван Грацнер, Проф. Вукашин Миловић, Александра Грбовић, Ангел Коруновски, Горан Цетковић, Ивана Милев, Панагиотис Калогианнис, Натаса Будимлија, Проф. Велизар Крстић, Проф. Манолис Јианадакис, Тајана Кајтез, Марија Танасковић Пападопулос, Михаило Петковић, Бојана Крижанец, Матеј Бизовицар, Бојан Микулић, Милица Савић.

 

Наука и уметност су у природној вези и преклапању. Обе су средства истраживања. Обе садрзе идеје, теорије и хипотезе које се тестирају на местима где се ум и рука сусрећу - у лабораторији или уметничком студију.

 

Уметници су научници, као и научници аналитично студирају материјале, људе, културе, историју, религију, митологију и као резултат тога све трансформишу у информације или нешто опипљиво. Развој и ширење уметничких форми трансформишу људске идеје од немогућих до могућих.


Метафорички, уметник и научник су једно исто.

 

''Никола Тесла нас овога пута окупља у несто друкчијем маниру. Уметнички радови су сопственом поетиком и симболиком у вези са оним што Тесла може бити, што Тесла јесте или пак оно што нам је оставио у наслеђе'', каже Милица Савић из Tesla Science Foundation фондације,  најављујући овај догађај путем ФБ странице.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија