Logo
Одштампајте ову страницу

Донаторски концерт за Ану и Гагија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ananananБЕОГРАД - У Београду ће у уторак 11. јула u Bitef Art Cafe Summerstage (Калемегдански тениски терени) у 21 čas бити приређен донаторски концерт за Ану и Гагија поводом њиховог одласка на Беркли музички колеџ.

 

Осим ауторске музике Ане Крстајић, једне од наших најталентованијих младих композитора i Драгана Гагија Хајнриха, који је међу најталентованијим младим гитаристима, на концерту ће моћи да се чују разни музички стилови, џез, класика, рок и етно музика у извођењу специјалних гостију концерта Др. Нелета Карајлића, Васила Хаџиманова, Марка Ђорђевића, Салета Седлар и Иване Вукмировић.

 

Специјални гости ће наступити у пратњи Пере Крстајића, Пеђе Милутиновића, Саве Милетића, Драгана Ћалине, Милоша Бранисављевића, Александра Петровића, Андије Гавриловића, Растка Обрадовића, Луке Игњатовића, Јане Ранчић, Ане Спремић, Ларисе Терешченко, Ане Катић, Франческе Гргин, Исидоре Драмићанин, Стефана Гавриловића и других, док ће водитељ програма бити  Милош Миловановић.

 

После програмског дела концерта отвара се JAM SESSION.

 

Ана Крстајић и Драган Хајнрих су у јулу 2016, освојивши прве награде на интернационалном музичком такмичењу “The Best Musical Mind” добили пуне стипендије за“Berklee Summer Performance Program  у Валенсији, Шпанија. На летњем кампу, примећени од стране афирмисаних професора Беркли Колеџа добили су позив да изађу на аудицију и интервју за наставак студија на Беркли музичком колеџу. Од 200 учесника кампа само петоро је успело да освоји парцијалне стипендије међу којима су и Ана и Драган, једини из Србије.

 

Ана Крстајић је дипломирала на Факултету Музичке Уметности у Београду у класи професорке. Исидора Жебељан. Њена музика извођена су на фестивалима у Русији, Италији, Немачкој, Француској, Грчкој, Сједињеним Америчким Државама...  Добитница је више значајних награда са интернационалних такмичења композитора. Награђена је са 80% стипендије Беркли музичког колеџа за мастер студије из Филмске музике.

 

Драган Хајнрих се бави извођењем, компоновањем и аранжирањем, а тренутно ради на издавању свог првог албума. Дипломирао је на Факултету Музичке Уметности у Београду у класи професора Вање Кеврешана на одсеку за џез музику. Добитник је више награда у категорији џез гитара на интернационалним такмичењима и имао је прилику да наступа са афирмисаним музичарима широм региона. Добитник је 70% стипендије за основне студије на Беркли колеџу.

 

Сви који су у могућности да помогну младим талентима како би остварили свој сан и постали студенти једног од напрестижнијих музичких колеџа на свету су позвани на концерт за који ћр др карте продавати на улазу Bitef Аrt Cafe-а:

 

• Студенти Факултета Музичке Уметности (уз индекс): 500,00 дин

• Стандард: 1,000.00 дин

• Силвер: 2,000.00 дин

• Голд: 6,000.00 дин

• Покровитељ: 12,000.00 дин

• Мецена: 30,000.00 дин + (и више)

 

Сви који су спречени да присуствују донаторском концерту могу помоћи Ани и Гагију путем донација на рачун:

265000000479457330

Ana Krstajic

RaiffeisenBank

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 10 јул 2017 23:42
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Најновије од Борислав Коркоделовић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015