Кућа Добрих Вести

Login

Kонкурс графике "Заједно можемо више" отворен још неколико дана

Оцените овај чланак
(1 Глас)

grafikaeuerererБЕОГРАД - Сви грађани старији од 16 година имају још неколико дана, до 25. октобра, да се пријаве на конкурс уметничке ауторске графике "Заједно можемо више" и представе своје виђење на тему социјалног укључивања осетљивих група.

 

 

Циљ пројекта је да се помогне и пружи подршка особама с инвалидитетом, старијима, младима, женама, ромској националној мањини и свим особама које наиђу на препреке приликом укључивања у заједницу.

 

"Аутори уметничке графике могу да допринесу подизању јавне свести о значају социјалне инклузије рањивих група тако што ће својим уметничким пријавама послати поруку о томе како они виде тај процес, како и колико се може боље и шта су идеали којима треба тежити", наводи се у саопштењу.

 

Сви пристигли радови седам дана ће бити постављени на Фејсбук налогу ЕУ инфо центра, а најбољих 20 ући ће у ужи круг такмичења, од којих ће прва три рада као награду добити ваучер у вредности од 800, 600 и 500 евра, док ће осталих 17 радова добити по 30 евра.

 

 Радови с конкурсном пријавом треба послати на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , а ауторска права радова пристиглих на конкурс прелазе на организатора.

 

 

 

 Kонкурс се организује у оквиру пројекта "Подршка Европске уније инклузивном друштву" који ЕУ финансира с 5,4 милиона евра, а спроводи га Делегација ЕУ у Србији и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

 Иначе, ЕУ је кроз претприступне фондове донирала значајна финансијска средства за решавање питања социјалне заштите и инклузије свих угрожених група у Србији попут деце, особа са инвалидитетом, избеглица и интерно расељених лица, Рома, старијих грађана, повратника, миграната итд.

 

Тренутно се ради на децентрализацији пружања услуга и стварању снажније координације између политика и услуга у области образовања, здравства, становања и запошљавања како би се задовољиле потребе рањивих група и омогућило њихово укључивање у тржиште рада и друштвена инклузија.

 

Неки од кључних изазова се односе на смањење стопе сиромаштва, значај и усмеравање социјалне помоћи и разноврсност услуга, приступ квалитетним услугама на нивоу заједнице за различите групе, итд.

 

ЕУ је највећи и најважнији донатор у овој области у Србији са укупно 213 милиона евра издвојених кроз ИПА компоненту И у периоду између 2007. и 2013. године.

 

Извор: Кућа добрих вести/Делегација ЕУ у Србији


Последњи пут измењено понедељак, 23 октобар 2017 14:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија