Кућа Добрих Вести

Login

Семинар „Дигитални алати у култури: фондови, пројекти, публика“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

digitalnialatiukulturi676767БЕОГРАД - Шта све значи дигитализација, како се примењују дигитални алати у култури, и где пронаћи средства - теме су семинара „Дигитални алати у култури: фондови, пројекти, публика“ који ће бити одржан 27. и 28. новембра у Југословенској кинотеци.

 

27.  новембра

 

- Могућности за остваривање финансијске подршке пројеката

- Примена дигиталних алата и иновација у раду с публиком, развој дигиталне инфраструктуре и онлајн дистрибуције садржаја

- Интерсекторка сарадња и јачање капацитета професионалаца у култури у процесу дигитализације

 

28. новембра

 

- Примери добре праксе и успешни пројекти

 

Семинар одговара на питања како дигитализација утиче на креирање, доступност и коришћење културних садржаја; какав ефекат има на креаторе културних програма, какве прилике даје за даљи развој сектора културе: нова радна места и нове форме презентација.

 

Допринос иновацији и креативности у области културе кроз савремено стваралаштво, осмишљавање нових пословних модела, коришћење дигиталних технологија и промовисање иновације кроз међусекторску сарадњу неки су од најважнијих приоритета програма Креативна Европа.

 

Семинар је заједничка активност Деска Креативна Европа Србија и Сектора за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности, Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за подршку сектору културе и аудиовизуелној делатности. Помаже да културне и креативне организације делују на међународном нивоу и промовише прекограничну циркулацију културних дела и мобилност професионалаца у култури. Пружа финансијску подршку пројектима с европском димензијом који за циљ имају ширење културних садржаја у оквиру европског културног простора.

 

Сектор за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности, Министарства културе и информисања Републике Србије, пружа подршку установама и организацијама у култури у процесу дигитализације и коришћења дигиталних алата у културним пројектима. Спроводи координационо-организационе, развојне и технолошко-оперативне активности које за циљ имају израду националне стратегије и планова дигитализације, дефинисање технолошких, правних и организационих оквира за успешну изградњу дигиталне истраживачке инфраструктуре, као и најширу координацију свих учесника у овом процесу.

 

Догађај је отворен за све заинтересоване, а програм догађаја ће ускоро бити објављен на сајту Кинотеке.

 

 

Семинари почињу у 10 а завршавају се 16 часова. 

 


Извор: Кућа добрих вести

 

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија