Кућа Добрих Вести

Login

Инклузивна представа „Чаробна шерпа“ 6. децембра у Мадленијануму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

carobnaserpa34354545БЕОГРАД – Инклузивни мјузикл за децу  „Чаробна шерпа“ биће одржан 6. децембар у 18,30 часова у позоришту Медленијанум.

 

“Чаробна шерпа” је права новогодишња авантура која ће вам пружити најбоље из оба света у духу новогодишњих празника – реалности и магије, типичне деце и посебне деце.

 

 

Брат и сестра покушавају да ухвате Деда Мраза на делу како им ставља поклоне испод јелке. Када схвате да то није прави Деда Мраз, улазе у бајку о прављењу поклона. Док Баба Зимница кува поклоне у чаробној шерпи, патуљци организовано пакују поклоне. Чекајући да заврше и да дође Хватач Снова, који мора да успава сву децу на свету како би Деда Мраз поделио поклоне, схвате да је шерпа нестала......

 

Представу организује Удружење за афирмацију дечијег стваралаштва „Свитац“.

 

То је удружење које окупља децу са сметњама у развоју и промовише њихове таленте.

 

 

Удружење „Свитац“ је невладино и непрофитно удружење, основано ради остваривања циљева у области социјалане интеграције и инклузије деце и омладине са сметњама у развоју у све видове друштвеног живота, и промовисање социјалне инклузије.

 

Спремност на подршку

 

Тим људи који већ година ради са децом са сметњама у развоју је до сада радио у много мањем обиму, што у људски ресурсима, што без буџета. Али инклузиван рад са децом је добио много озбиљнију ноту и све је више људи из домена кулуре спремно да им помогне.

 

Тако су у сарадњи са Центром за едукацију „Школица за музику“ формирали хор „Свитац“ који има 20 чланова узраста од 6-14 година и чине га деца са различитим развојним сметњама (аутизам, развојна дисфазија, ментална ретардација, Аспергеров синдром…).

 

 

Едукација деце школског и предшколског узраста о њиховим другарима са сметњама у развоју не постоји, исто тако неки кадар у школама и вртићима није имао прилике да се сусретне са великом групом деце са различитим сметњама на једном месту и да види њихове таленте. Стављајући пред њих високо постављене стандарде уметничке форме (глуме и певања) представиће у најбољем светлу децу не типичног развоја.

 

Тим људи чине дефектолози, музички педагози, ликовни уметници са искуством у раду са децом са аутизмом и професионални сарадници београдских позоришта.

 

Извор: Кућа добрих вести/Madlenianum


Последњи пут измењено понедељак, 04 децембар 2017 22:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија