Кућа Добрих Вести

Login

Подржите учитељицу Жељану

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zeljana6767БЕОГРАД - Учитељица из Србије, из Основне школе „Милан Ракић“ у Горњој Топлици, општина Мионица код Ваљева, проглашена је за 50 најбољих наставника на свету.

 

Учитељица Жељана Радојичић-Лукић је сада на листи оних који се боре за милион долара.

 

Имамо сазнање да би Жељана евентуалну награду уложила у развој неформалног образовања ученика и наставника.

 

Подржимо Жељану различитим видовима подршке: фотографијама појединаца и различитих група људи са њеном фотографијом са сајта #GlobalTeacherPrize.

 

Овде је линк до информације о њеном пласману.

 

Када делите ову информацију на друштвеним мрежама /Инстаграму, Фејсбуку и Твитеру/ обавезно ставите и хаштагове: #GlobalTeacherPrize #TeacherPrize #BestTeacher #TeachersMatter #zeljana_serbia

 

Биографија

 

Рођена у Тузли 25. Августа 1969. године. Завршила је у Тузли  Педагошку академију 1989. и Учитељски факултет 1999. Тренутно је на мастер студијама Учитељског факултета у Београду. Ради на месту учитеља у ОШ „Милан Ракић“  у Мионици од 1996. године. Прошле године имала  је јубилеј, 20 година рада у школи.

 

Директорка је Дечјег образовног центра "Чаробно село" и Дечјег међународног фествала "Креативна чаролија". Донедавно је била и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја.

 

Идејни је творац концепта учења под ведрим небом "Чаробно село" у Бањи Врујци који је имао финансијску подршку УНИЦЕФА.

Овај рурални дечји образовни центар намењен је активном усвајању функционалних знаја и добро се уклапа у потребе ученика који бораве у Бањи Врујци на излету, екскурзији, рекреативниој настави и летњем кампу, али и онима који се налазе на летовању са породицом.

 

Аутор је међународног фестивала „Креативна чаролија“ , која се организује од 2005. у Мионици и Бањи Врујци чији је циљ дружење деце основношколског узраста у циљу размене сазнајних искустава руралне и урбане средине као и подстицању креативности код овог узраста.

 

Учитељица Жељана је и докторант на два факултета. Један је Учитељски факултет у Београду, а други је Факултет за туризам и хотелијерство, такође у Београду.

 

Високо је мотивисана за све облике стручног усавршавања, у претходној деценији похађала је већину семинара понуђених учитељима, а и сама је аутор, координатор и реализатор бројних програма стручног усавршавања.

 

"Глобал тичер" награду у износу од милион долара додељује Варки фондација "изузетним професорима који су дали велики допринос професији", а добитница из 2017. је Меги Мекдонел из Канаде. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 децембар 2017 23:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија