Кућа Добрих Вести

Login

Креативна чаролија: Конкурс за наставнике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kraianvica565656БЕОГРАД - Поводом Међународног фестивала „Креативна чаролија“ објављен је  конкурс за  наставнике за најбољу беседу на тему “Чаробни свет образовања брише границе“.

 

Право учешћа на конкурсу имају све особе које се на формалан или неформалан начин баве образовањем;

 

Заинтересовани аутори беседа имају прилику да пошаљу пријаву са насловом, текстом и видео снимком беседе.

 

Текст беседе мора бити оригиналан, али је у њему дозвољено умерено коришћење цитата који морају бити правилно означени.

 

Извођач беседе не мора да буде и аутор беседе, већ то може бити неко од колега, сарадника, ученика.

 

Беседа не сме бити раније јавно извођена, презентована, објављивана.

 

Говорници најбољих беседа биће у обавези да своје беседе говоре и уживо пред публиком и стручним жиријем 14.„Креативне чаролије“ и то 27.маја 2018. у Бањи Врујци, када ће бити проглашени побеници.

 

Заинтересовани учесници ове такмичарске категорије имају обавезу да попуне пријавни формулар и пошаљу заједно са линком до видео снимка беседе на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 1.априла 2018.

 

Конкурс за наставнике за најбољи кратки филм

 

Конкурс за наставнике за најбољи кратки филм на тему “Реформишимо образовање“.

 

Право учешћа на конкурсу имају васпитачи, учитељи, наставници, стручни сарадници, студенти и професори наставничких факултета и директори образовних установа.

 

Неопходно је, путем кратког филма, представити један проблем данашњег образовања уз аргументовано решење уоченог проблема (дозвољено је више од једног проблема , уколико су они сродни и имају слично решење). Уочени проблем и идеју за његово решавање потребно је приказати путем кратког филма (игране, документарне или комбиноване форме) у којој могу директно или индиректно учествовати: ученици, родитељи, наставници, стручни сарадници, директори образовних установа, студенти и професори наставничких факултета, представници локалне самоуправе…

 

Приказати став или мишљење најмање три учесника образовног процеса, који могу и не морају да имају утицај на понуђено решење проблема од стране аутора филма.

 

Представити тему у играно-документраној форми видео клипа у трајању до 7 минута;

Видео клип може бити снимљен мобилним телефоном или камером;

Учешће је појединачно или тимско са обавезним именовањем координатора заједничког рада;

На конкурсу не могу учествовати филмови који су већ јавно негде објављивани.

 

Начин слања радова

 

Кратке филмове именовати називом „Реформишимо образовање-Креативна чаролија 2018.“ и поставити на Јутјуб најкасније до 01.априла 2018. По постављању филма, послати линк са кратким описом филма и подацима о аутору филма /спаковано у ворд документ/ на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Беседе послати у форми Word документа на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 1.априла 2018.

 

Шта сваки рад мора да садржи?

 

Сви радови морају да садрже имена аутора, назив установе, контакт телефон, мејл адресу и назив филма/радионице.

 

Шта добијају одабрани аутори?

 

Одабрани аутори добијају диплому и потврду о учешћу на фестивалу међународног карактера и прилику да афирмишу и презентују свој креативни рад ширим просветним круговима.

 

Аутори најбољих кратких филмова и радионица биће благовремено обавештени и позвани да учествују на међународном фестивалу „Креативна чаролија“.

 

Извор: Кreativna carolija/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 јануар 2018 11:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија